Vaniljstekt rabarber
Det här receptet på vaniljstekt rabarber är en perfekt efterrätt för alla som vill ha en hälsosam men ändå smakfull avslutning på sin måltid.
Med en kombination av söta och kryddiga smaker, är detta recept
en riktig smaksensation.
Den färska rabarbern tillsammans med den smakrika vaniljen och den
fräscha ingefäran ger en härlig smakupplevelse som kommer att
imponera på både dig och dina gäster.
Dessutom är detta enkla recept lätt att förbereda och kan serveras varmt eller kallt med en mängd olika tillbehör såsom vispad grädde, crème fraiche, yoghurt eller smetana. Om du vill vara riktigt ambitiös så gör du egen vaniljglass till med.
Så om du vill avsluta din måltid på ett hälsosamt och smakfullt sätt, så är detta recept definitivt värt att prova!
Om du inte tycker om ingefära eller inte har det hemma, så kan du byta ut det mot antingen 1 tsk malen kanel, eller 1 tsk malen kardemumma. Båda delarna är otroligt gott!
Ingredienser
Köksutrustning du kan behöva
- Ugnsform
- Grönsakskniv
- Skärbräda
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).
- Skär rabarbern i finger-stora bitar.
- Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.
- Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.
- Lägg upp rabarbern på en tallrik. Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.
Hej,vad använder du för sötningsmedel ?
Jag använder nästan uteslutande Nick’s Use Like Sugar.