Det här receptet på vaniljstekt rabarber är en perfekt efterrätt för alla som vill ha en hälsosam men ändå smakfull avslutning på sin måltid.
Med en kombination av söta och kryddiga smaker, är detta recept en riktig smaksensation.
Den färska rabarbern tillsammans med den smakrika vaniljen och den fräscha ingefäran ger en härlig smakupplevelse som kommer att imponera på både dig och dina gäster.
Dessutom är detta enkla recept lätt att förbereda och kan serveras varmt eller kallt med en mängd olika tillbehör såsom vispad grädde, crème fraiche, yoghurt eller smetana. Om du vill vara riktigt ambitiös så gör du egen vaniljglass till med.
Så om du vill avsluta din måltid på ett hälsosamt och smakfullt sätt, så är detta recept definitivt värt att prova!
Om du inte tycker om ingefära eller inte har det hemma, så kan du byta ut det mot antingen 1 tsk malen kanel, eller 1 tsk malen kardemumma. Båda delarna är otroligt gott!
Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).
Skär rabarbern i finger-stora bitar.
Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.
Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.
Lägg upp rabarbern på en tallrik.
Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).
Skär rabarbern i finger-stora bitar.
Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.
Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.
Lägg upp rabarbern på en tallrik.
Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.