Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vaniljstekt rabarber

5 av 1 röst
Vaniljstekt rabarber

Det här receptet på vaniljstekt rabarber är en perfekt efterrätt för alla som vill ha en hälsosam men ändå smakfull avslutning på sin måltid.

Med en kombination av söta och kryddiga smaker, är detta recept en riktig smaksensation.
Den färska rabarbern tillsammans med den smakrika vaniljen och den fräscha ingefäran ger en härlig smakupplevelse som kommer att imponera på både dig och dina gäster.

Vaniljstekt rabarber med vaniljglass.

Dessutom är detta enkla recept lätt att förbereda och kan serveras varmt eller kallt med en mängd olika tillbehör såsom vispad grädde, crème fraiche, yoghurt eller smetana. Om du vill vara riktigt ambitiös så gör du egen vaniljglass till med.

Så om du vill avsluta din måltid på ett hälsosamt och smakfullt sätt, så är detta recept definitivt värt att prova!

Om du inte tycker om ingefära eller inte har det hemma, så kan du byta ut det mot antingen 1 tsk malen kanel, eller 1 tsk malen kardemumma. Båda delarna är otroligt gott!

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 700 g Färsk rabarber
  • 0,8 dl Sötning
  • 1 st Vaniljstång
  • 1 msk Färsk riven ingefära
  • 30 g Smör

Köksutrustning du kan behöva

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).
  • Skär rabarbern i finger-stora bitar.
  • Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.
  • Lägg rabarbern i en ugnsform och tillsätt riven ingefära, vaniljfrön och sötning jämnt fördelat. Lägg även vaniljstången i mitten av allt. Klicka ut små klickar med smör.
  • Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.
  • Lägg upp rabarbern på en tallrik. Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Vaniljstekt rabarber”

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg