Vaniljstekt rabarber

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här receptet på vaniljstekt rabarber är en perfekt efterrätt för alla som vill ha en hälsosam men ändå smakfull avslutning på sin måltid. Med…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Vaniljstekt rabarber | LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här receptet på vaniljstekt rabarber är en perfekt efterrätt för alla som vill ha en hälsosam men ändå smakfull avslutning på sin måltid.

Med en kombination av söta och kryddiga smaker, är detta recept en riktig smaksensation.
Den färska rabarbern tillsammans med den smakrika vaniljen och den fräscha ingefäran ger en härlig smakupplevelse som kommer att imponera på både dig och dina gäster.

Vaniljstekt rabarber med vaniljglass.

Dessutom är detta enkla recept lätt att förbereda och kan serveras varmt eller kallt med en mängd olika tillbehör såsom vispad grädde, crème fraiche, yoghurt eller smetana. Om du vill vara riktigt ambitiös så gör du egen vaniljglass till med.

Så om du vill avsluta din måltid på ett hälsosamt och smakfullt sätt, så är detta recept definitivt värt att prova!

Om du inte tycker om ingefära eller inte har det hemma, så kan du byta ut det mot antingen 1 tsk malen kanel, eller 1 tsk malen kardemumma. Båda delarna är otroligt gott!

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 700 g Färsk rabarber
 0,80 dl Sötning
 1 st VaniljstångEller ½ tsk vaniljpulver.
 1 msk Färsk riven ingefäraEller 1 tsk torkad ingefära.
 30 g Smör
Köksutrustning du kan behöva
 Skärbräda

 

Gör så här:

1

Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).

2

Skär rabarbern i finger-stora bitar.

3

Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.

4

Lägg rabarbern i en ugnsform och tillsätt riven ingefära, vaniljfrön och sötning jämnt fördelat. Lägg även vaniljstången i mitten av allt.
Klicka ut små klickar med smör.

5

Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.

6

Lägg upp rabarbern på en tallrik.
Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g Färsk rabarber
 0,80 dl Sötning
 1 st VaniljstångEller ½ tsk vaniljpulver.
 1 msk Färsk riven ingefäraEller 1 tsk torkad ingefära.
 30 g Smör
Köksutrustning du kan behöva
 Skärbräda

Instruktioner

1

Förvärm ugnen till 180°C (för varmluft) eller 200°C (vanlig ugn).

2

Skär rabarbern i finger-stora bitar.

3

Skär vaniljstången längs med och skrapa ut fröna med en vass kniv.

4

Lägg rabarbern i en ugnsform och tillsätt riven ingefära, vaniljfrön och sötning jämnt fördelat. Lägg även vaniljstången i mitten av allt.
Klicka ut små klickar med smör.

5

Täck formen med folie och baka i ugnen i 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen, skaka den försiktigt för att blanda och täck rabarbern med såsen. Ta bort folien och baka i ytterligare 5 till 8 minuter. Rabarbern bör kännas mjuk, men inte mosig, och den bör fortfarande behålla sin form.

6

Lägg upp rabarbern på en tallrik.
Häll lite sås från formen över och servera med önskat tillbehör.

Vaniljstekt rabarber
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida