Vardagsgotts bästa LCHF-sallad

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Detta är en underbart härlig sallad som passar ypperligt på sommaren, eller bara som en del av en härlig buffé. En smakrik sallad med lax,…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Vardagsgotts bästa LCHF-sallad
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta är en underbart härlig sallad som passar ypperligt på sommaren, eller bara som en del av en härlig buffé.
En smakrik sallad med lax, bacon och en supergod parmesandressing.

Recept: Anne Aobadia

Fotograf: Emma Shevtzoff

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
Salladen
 Valfri mängd blandsallad
 4 st Löskokta äggGillar du inte löskokt så ta hårdkokta.
 50 g Cocktailtomater
 300 g Varmrökt lax
 140 g Bacon
 250 g Sparris
 2 msk Rostade frönPumpafrön eller solroskärnor.
Parmesandressing
 2 deciliter Crème fraiche
 50 g Riven parmesanost
 Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

Parmesandressingen
1

Börja med att blanda ihop parmesandressingen.
Låt den stå och dra under tiden som du gör salladen.

Salladen
2

Har du inte kokat äggen så gör det. Låt dom sedan svalna lite.

3

Knaperstek baconet i lite smör.

4

Ta upp baconet och lägg det åt sidan så länge. Behåll fettet i pannan.

5

Stek sparrisen några minuter i samma stekpanna så att även dom tar upp den härliga smaken av baconet.
Ta upp sparrisen men spara stekfettet, det ska vi toppa salladen med på slutet.

6

Ta fram ett stort fat.

7

Lägg salladen i botten och dela tomaterna och sprid ut över salladen.

8

Dela laxen i bitar och fördela över salladen.

9

Dela äggen och placera ut dom på salladen.
Tillsätt även bacon och sparris och toppa med lite rostade frön.

10

Ringla över stekfettet.

11

Servera salladen direkt tillsammans med parmesandressingen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Salladen
 Valfri mängd blandsallad
 4 st Löskokta äggGillar du inte löskokt så ta hårdkokta.
 50 g Cocktailtomater
 300 g Varmrökt lax
 140 g Bacon
 250 g Sparris
 2 msk Rostade frönPumpafrön eller solroskärnor.
Parmesandressing
 2 deciliter Crème fraiche
 50 g Riven parmesanost
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

Parmesandressingen
1

Börja med att blanda ihop parmesandressingen.
Låt den stå och dra under tiden som du gör salladen.

Salladen
2

Har du inte kokat äggen så gör det. Låt dom sedan svalna lite.

3

Knaperstek baconet i lite smör.

4

Ta upp baconet och lägg det åt sidan så länge. Behåll fettet i pannan.

5

Stek sparrisen några minuter i samma stekpanna så att även dom tar upp den härliga smaken av baconet.
Ta upp sparrisen men spara stekfettet, det ska vi toppa salladen med på slutet.

6

Ta fram ett stort fat.

7

Lägg salladen i botten och dela tomaterna och sprid ut över salladen.

8

Dela laxen i bitar och fördela över salladen.

9

Dela äggen och placera ut dom på salladen.
Tillsätt även bacon och sparris och toppa med lite rostade frön.

10

Ringla över stekfettet.

11

Servera salladen direkt tillsammans med parmesandressingen.

Vardagsgotts bästa LCHF-sallad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida