Detta är en underbart härlig sallad som passar ypperligt på sommaren, eller bara som en del av en härlig buffé.
En smakrik sallad med lax, bacon och en supergod parmesandressing.
Recept: Anne Aobadia
Fotograf: Emma Shevtzoff
Börja med att blanda ihop parmesandressingen.
Låt den stå och dra under tiden som du gör salladen.
Har du inte kokat äggen så gör det. Låt dom sedan svalna lite.
Knaperstek baconet i lite smör.
Ta upp baconet och lägg det åt sidan så länge. Behåll fettet i pannan.
Stek sparrisen några minuter i samma stekpanna så att även dom tar upp den härliga smaken av baconet.
Ta upp sparrisen men spara stekfettet, det ska vi toppa salladen med på slutet.
Ta fram ett stort fat.
Lägg salladen i botten och dela tomaterna och sprid ut över salladen.
Dela laxen i bitar och fördela över salladen.
Dela äggen och placera ut dom på salladen.
Tillsätt även bacon och sparris och toppa med lite rostade frön.
Ringla över stekfettet.
Servera salladen direkt tillsammans med parmesandressingen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att blanda ihop parmesandressingen.
Låt den stå och dra under tiden som du gör salladen.
Har du inte kokat äggen så gör det. Låt dom sedan svalna lite.
Knaperstek baconet i lite smör.
Ta upp baconet och lägg det åt sidan så länge. Behåll fettet i pannan.
Stek sparrisen några minuter i samma stekpanna så att även dom tar upp den härliga smaken av baconet.
Ta upp sparrisen men spara stekfettet, det ska vi toppa salladen med på slutet.
Ta fram ett stort fat.
Lägg salladen i botten och dela tomaterna och sprid ut över salladen.
Dela laxen i bitar och fördela över salladen.
Dela äggen och placera ut dom på salladen.
Tillsätt även bacon och sparris och toppa med lite rostade frön.
Ringla över stekfettet.
Servera salladen direkt tillsammans med parmesandressingen.
Robert says:
Ska göra denna sallad, men undrar om recept verkligen är beräknat för en portion?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Nej, det är beräknat för fyra personer.
Jag har uppdaterat det nu. Tack för att du frågade!