För dig som älskar brysselkål så har du här ett recept på en varm brysselkålssallad med Chevré och valnötter.
En underbart god sallad som du kan äta precis som den är, eller så har du den som ett gott tillbehör.
Här får du massor av god smak från brysselkål, rödkål, rökig bacon, Chevré och valnötter. Om det är så att du inte har rödkål hemma, så kan du använda vitkål eller spetskål istället.
Jag skulle själv kunna tänka mig att ha den som tillbehör till helstekt fläskkarré eller till en baconlindad kycklingfilé i ugn, eller varför inte till torsk i ugn.
Recept och bild: Sockertjocken
Putsa och rensa brysselkålen och skär dom i halvor.
Blanchera brysselkålen i lättsaltat vatten. Dom skall bli lite mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
Strimla bacon och rödkål.
Bryn på baconet i lite smör så det är lagom knaprigt och tillsätt rödkålen och låt den fräsa ihop med baconet.
När rödkålen har mjuknat så vänder du ner den blancherade brysselkålen och vänder runt det i pannan tillsammans med bacon och rödkål.
Salta om det behövs och dra några vrid på pepparkvarnen.
Lägg upp på ett fat och fördela Chevré och valnötter över. Ringla en god olivolja över det hela.
Servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Putsa och rensa brysselkålen och skär dom i halvor.
Blanchera brysselkålen i lättsaltat vatten. Dom skall bli lite mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
Strimla bacon och rödkål.
Bryn på baconet i lite smör så det är lagom knaprigt och tillsätt rödkålen och låt den fräsa ihop med baconet.
När rödkålen har mjuknat så vänder du ner den blancherade brysselkålen och vänder runt det i pannan tillsammans med bacon och rödkål.
Salta om det behövs och dra några vrid på pepparkvarnen.
Lägg upp på ett fat och fördela Chevré och valnötter över. Ringla en god olivolja över det hela.
Servera direkt.