Varm brysselkålssallad med Chevré
0
Innehåll
För dig som älskar brysselkål så har du här ett recept på en varm brysselkålssallad med Chevré och valnötter.
En underbart god sallad som du kan äta precis som den är, eller så har du den som ett gott tillbehör.
Här får du massor av god smak från brysselkål, rödkål, rökig bacon, Chevré och valnötter. Om det är så att du inte har rödkål hemma, så kan du använda vitkål eller spetskål istället.
Jag skulle själv kunna tänka mig att ha den som tillbehör till helstekt fläskkarré eller till en baconlindad kycklingfilé i ugn, eller varför inte till torsk i ugn.
Recept och bild: Sockertjocken
Total tid: 25 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 300 g Brysselkål
- 100 g Rödkål
- 140 g Bacon
- 120 g Chevré
- 1 dl Valnötter
- salt
- nymalen svartpeppar
- Lite olivolja
Instruktioner
- Putsa och rensa brysselkålen och skär dom i halvor.
- Blanchera brysselkålen i lättsaltat vatten. Dom skall bli lite mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
- Bryn på baconet i lite smör så det är lagom knaprigt och tillsätt rödkålen och låt den fräsa ihop med baconet.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!