Varm choklad

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Varm choklad ute i snön när det är härliga vårvinterdagar, det kan ju vara bland det bästa som finns! Barnen vet jag uppskattar en god…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Varm choklad | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetTillagning5 minTotalt5 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Varm choklad ute i snön när det är härliga vårvinterdagar, det kan ju vara bland det bästa som finns!

Barnen vet jag uppskattar en god kopp varm choklad, problemet är ju bara att Oboy och många andra frädiga chokladdrycker innehåller löjliga mängder socker som får barnen att go bananas.

Men, här har du ett alternativ som är hur gott som helst och som inte innehåller något tillsatt socker. Dock inte helt kolhydratsfri, då den är baserad på grädde.
Om du vill göra den mejerifri, så borde det funka rätt bra att använda kokosgrädde istället, men då kommer du även få kokossmaken.

Mitt första recept var baserat på mjölk, men det gav lite väl många kolhydrater, så jag har modifierat receptet lite för att få det med mindre kolhydrater och dessutom mer fett, så att det är än mer lchf-vänligt!
Smaken blev det inte någon skillnad på, utan det är precis lika god varm choklad.

Receptet ger 2-3 muggar, beroende på storlek.

Kategori

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 2 deciliter VattenSå fet som möjligt.
 3 deciliter Grädde
 3 msk SötningJag använde Nick's Use Like Sugar
 3 msk Kakaopulver
 0,50 krm Vaniljpulver
 1 nypa Salt
 15 droppar GräddkolaaromKan uteslutas, men ger den sista pricken över i.
 20 g KakaosmörKan uteslutas, men ger smak och ökar på fettet lite.

 

Gör så här:

1

Blanda ihop alla ingredienserna utom aromen i en kastrull och värm upp det under omrörning.

2

Tillsätt aromen precis innan servering, eller innan du häller upp det på termos.

3

Vill du lyxa till det ordentligt så vispar du lite grädde och toppar med när du hällt upp den varma chokladen.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 deciliter VattenSå fet som möjligt.
 3 deciliter Grädde
 3 msk SötningJag använde Nick's Use Like Sugar
 3 msk Kakaopulver
 0,50 krm Vaniljpulver
 1 nypa Salt
 15 droppar GräddkolaaromKan uteslutas, men ger den sista pricken över i.
 20 g KakaosmörKan uteslutas, men ger smak och ökar på fettet lite.

Instruktioner

1

Blanda ihop alla ingredienserna utom aromen i en kastrull och värm upp det under omrörning.

2

Tillsätt aromen precis innan servering, eller innan du häller upp det på termos.

3

Vill du lyxa till det ordentligt så vispar du lite grädde och toppar med när du hällt upp den varma chokladen.

Varm choklad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Rosine Torp
    Rosine Torp says:

    Tänkte prova detta och fick hem gräddkolaarom och kakaosmör idag. Noterar att gräddkolaaromen inte har någon droppinsats och undrar därför hur mycket 15 droppar kan tänkas vara? Ett par kryddmått eller vad?

    • Hej!
      Vad skoj att du ska testa mitt recept på varm choklad. 🙂

      Börja med ett kryddmått och smaka av. Ta lite mer om det känns som att det fattas lite smak.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida