Varm choklad ute i snön när det är härliga vårvinterdagar, det kan ju vara bland det bästa som finns!
Barnen vet jag uppskattar en god kopp varm choklad, problemet är ju bara att Oboy och många andra frädiga chokladdrycker innehåller löjliga mängder socker som får barnen att go bananas.
Men, här har du ett alternativ som är hur gott som helst och som inte innehåller något tillsatt socker. Dock inte helt kolhydratsfri, då den är baserad på grädde.
Om du vill göra den mejerifri, så borde det funka rätt bra att använda kokosgrädde istället, men då kommer du även få kokossmaken.
Mitt första recept var baserat på mjölk, men det gav lite väl många kolhydrater, så jag har modifierat receptet lite för att få det med mindre kolhydrater och dessutom mer fett, så att det är än mer lchf-vänligt!
Smaken blev det inte någon skillnad på, utan det är precis lika god varm choklad.
Receptet ger 2-3 muggar, beroende på storlek.
Blanda ihop alla ingredienserna utom aromen i en kastrull och värm upp det under omrörning.
Tillsätt aromen precis innan servering, eller innan du häller upp det på termos.
Vill du lyxa till det ordentligt så vispar du lite grädde och toppar med när du hällt upp den varma chokladen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienserna utom aromen i en kastrull och värm upp det under omrörning.
Tillsätt aromen precis innan servering, eller innan du häller upp det på termos.
Vill du lyxa till det ordentligt så vispar du lite grädde och toppar med när du hällt upp den varma chokladen.
Rosine Torp says:
Tänkte prova detta och fick hem gräddkolaarom och kakaosmör idag. Noterar att gräddkolaaromen inte har någon droppinsats och undrar därför hur mycket 15 droppar kan tänkas vara? Ett par kryddmått eller vad?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Vad skoj att du ska testa mitt recept på varm choklad. 🙂
Börja med ett kryddmått och smaka av. Ta lite mer om det känns som att det fattas lite smak.