Varm choklad
Varm choklad ute i snön när det är härliga vårvinterdagar, det kan ju vara bland det bästa som finns!Barnen vet jag uppskattar en god kopp varm choklad, problemet är ju bara att Oboy och många andra frädiga chokladdrycker innehåller löjliga mängder socker som får barnen att go bananas.Men, här har du ett alternativ som är hur gott som helst och som inte innehåller något tillsatt socker. Dock inte helt kolhydratsfri, då den är baserad på grädde.
Om du vill göra den mejerifri, så borde det funka rätt bra att använda kokosgrädde istället, men då kommer du även få kokossmaken.
Mitt första recept var baserat på mjölk, men det gav lite väl många kolhydrater, så jag har modifierat receptet lite för att få det med mindre kolhydrater och dessutom mer fett, så att det är än mer lchf-vänligt!
Smaken blev det inte någon skillnad på, utan det är precis lika god varm choklad.
Receptet ger 2-3 muggar, beroende på storlek.
Ingredienser
- 2 dl Vatten
- 3 dl Grädde
- 3 msk Sötning
- 3 msk Kakaopulver
- 0,5 krm Vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 15 droppar Gräddkolaarom
- 20 g Kakaosmör
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienserna utom aromen i en kastrull och värm upp det under omrörning.
- Tillsätt aromen precis innan servering, eller innan du häller upp det på termos.
- Vill du lyxa till det ordentligt så vispar du lite grädde och toppar med när du hällt upp den varma chokladen.