En klassisk sås till en lax med sting.
Lägg i björkklabben som avgränsare i grillen (ca halva ) tänd kollen i tändrör (eller på sidan om).
Medans det blir glöd så gnid in laxen i olivolja.
Salta och peppra (gärna grovmalen svartpeppar) fisken.
Hacka sedan chilin och strö över samt lite citronzest (yttersta skalet). Häll sedan den glödande kolen på sidan om björkklabben kommer att börja ryka ordentligt.
Lägg sedan laxen på skivor av citronen på den sidan som glöden inte är på (indirekt värme).
På med locket.
Se till att luftspjällen är fullt öppna och låt den rökas tills dess att den är klar (ca 25 minuter).
Smält smöret. Vill du ha en lite sötare/knäckigare smak så låter du smöret brynas lite. Koka vitvinsvinägern, vattnet och vitpepparn till hälften.
Sila och låt svalna en aning.
Blanda sedan i äggulorna och vispa i vattenbad tills dess att det är bra konsistens. Den ska vara ganska krämig. Blanda sedan försiktigt under vispning i smöret. Smaka av med citronsaft och salt
Koka enligt instruktionerna på förpackningen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Lägg i björkklabben som avgränsare i grillen (ca halva ) tänd kollen i tändrör (eller på sidan om).
Medans det blir glöd så gnid in laxen i olivolja.
Salta och peppra (gärna grovmalen svartpeppar) fisken.
Hacka sedan chilin och strö över samt lite citronzest (yttersta skalet). Häll sedan den glödande kolen på sidan om björkklabben kommer att börja ryka ordentligt.
Lägg sedan laxen på skivor av citronen på den sidan som glöden inte är på (indirekt värme).
På med locket.
Se till att luftspjällen är fullt öppna och låt den rökas tills dess att den är klar (ca 25 minuter).
Smält smöret. Vill du ha en lite sötare/knäckigare smak så låter du smöret brynas lite. Koka vitvinsvinägern, vattnet och vitpepparn till hälften.
Sila och låt svalna en aning.
Blanda sedan i äggulorna och vispa i vattenbad tills dess att det är bra konsistens. Den ska vara ganska krämig. Blanda sedan försiktigt under vispning i smöret. Smaka av med citronsaft och salt
Koka enligt instruktionerna på förpackningen.