Västerbottensostgratinerad brysselkål
4
Innehåll
Västerbottensostgratinerad brysselkål är ett tillbehör som är
galet gott.
Smakerna av västerbottensost, dijon och persilja gifter sig fantastiskt med brysselkålen
och om du har någon som inte tycker om brysselkål normalt sett, så är detta något som
du kan testa i så fall.
Jag tycker att denna gratängen funkar kanon på julbordet, men även
som ett tillbehör till en köttbit.
Total tid:
50 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Brysselkål, ansad och delad på mitten.
- 100 g Gul lök, skivad
- 10 g Vitlök, hackad/riven
- 4 dl Grädde
- 1 msk Dijonsenap
- 1 tsk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 msk Hackad persilja
- 200 g Riven västerbottensost
- Smör till stekning
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja. Blanda ihop.
- Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg. Cirka 20-25 minuter.
- Ta ut och servera efter en liten stund.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Har provat och älskar det, det är en favorit hemma hos oss