Västerbottensostgratinerad brysselkål är ett tillbehör som är galet gott.
Smakerna av västerbottensost, dijon och persilja gifter sig fantastiskt med brysselkålen och om du har någon som inte tycker om brysselkål normalt sett, så är detta något som du kan testa i så fall.
Jag tycker att denna gratängen funkar kanon på julbordet, men även som ett tillbehör till en köttbit.
Sätt ugnen på 225 grader.
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja.
Blanda ihop.
Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg.
Cirka 20-25 minuter.
Ta ut och servera efter en liten stund.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Dra kastrullen åt sidan och tillsätt ost och persilja.
Blanda ihop.
Häll upp i en ugnsfast form och ställ in i ugnen och gratinera tills det att den har fått en vacker färg.
Cirka 20-25 minuter.
Ta ut och servera efter en liten stund.
Johan Eriksson says:
Låter fantastisk gott, ska absolut testa men med ett litet tillägg av bacon också.
LCHF-arkivet says:
Det blir aldrig fel med lite bacon… 🙂