Jag fyndade lite god västerbottensost och kyckling sist jag handlade och funderade lite på vad jag kan hitta på för skoj med det.
Det blev att botanisera lite i kyl och skafferi och till slut så kom jag på att jag kan göra en god Västerbottensostgratinerad kyckling med lite egenodlade tomater och dragon.
Sagt och gjort, det blev en riktigt god måltid.
Det lite billigare alternativet till Västerbottensost
Det må vara att Västerbottensost är en av de absolut godaste ostarna som vi har i vårt avlånga land, men det är en ost som inte alltid kanske passar allas plånbok då den ofta är rätt dyr.
Dock så kan man ibland fynda, speciellt inför olika högtider. Då kan man passa på att köpa och fortsätta att lagra den, eller varför inte frysa in den.
Ett alternativ som i alla fall finns här uppåt i norr, det är en ost som heter Norrlandsost, som är minst lika god som Västerbottensosten, men oftast ligger väldigt mycket mer vettigt i pris.
Hittar du inte det, då kan du ta en lagrad prästost t ex, eller en lagrad cheddar.
Serveringsförslag
Något som jag tycker är supergott till, det är att smörsteka olika sorters kål. Vitkål, svartkål, grönkål och vad du nu kan hitta. Bara krydda det med lite örtsalt och nymalen svartpeppar. Fantastiskt gott!
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop övriga ingredienser utom tomaterna i en bunke.
Häll blandningen över kycklingen.
Dela tomaterna på hälften och lägg de över kycklingen.
Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 30-40 minuter tills allt har fått en vacker färg och kycklingen är helt tillagad.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop övriga ingredienser utom tomaterna i en bunke.
Häll blandningen över kycklingen.
Dela tomaterna på hälften och lägg de över kycklingen.
Ställ in i ugnen och låt gratineras i cirka 30-40 minuter tills allt har fått en vacker färg och kycklingen är helt tillagad.
Ingrid says:
Supergott! Det här kommer jag att göra fler gånger.
LCHF-arkivet says:
Vad skoj att höra!
Rebecca says:
Fantastiskt gott!! Åt med jasminris 🙂
Kersti says:
Så otroligt gott! Gjorde med färdiggrillad kyckling. Lade även i egenodlad Fryst paprika, och snåröra. Det kommer räcka flera gånger till oss två. Så GOTT!