Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Västerbottenssmör

5 av 2 röster
Västerbottenssmör

Västerbottenssmör, ett magiskt kryddsmör.
Vad passar bättre till sommarens alla grillstunder än ett riktigt gott kryddsmör? Den här varianten med Västerbottensost, rosépeppar, citron och basilika passar till det mesta! Dessutom är det oerhört enkelt att göra och går riktigt snabbt.
Ett tips är även att du kan frysa in det antingen i en hel rulle eller i portionsbitar. Perfekt att göra mycket av så att du har till sommarens grillkvällar.

Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration. @lchfchristine

Total tid: 15 minuter
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

  • 200 g Rumsvarmt smör
  • 1 dl Riven västerbottensost
  • Drygt 1 tsk Mortlad rosépeppar
  • 1 näve Färska basilikablad
  • Rivet skal av 1 st Citron

Instruktioner

  • Mixa ihop smöret samt osten i en matberedare.
  • Lägg över i en bunke och jobba sedan in resterande ingredienser för hand med tex en slickepott
  • Lägg över blandningen på ett smörpapper/bakplåtspapper och forma en jämn ”korv” inrullad i pappret
  • Förvara i kylen
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg