Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vegetarisk spenat och olivpaj

Inga röster än
Vegetarisk spenat och olivpaj

Det här är ett LCHF-recept på en vegetarisk spenat och olivpaj.

Enkelt, gott och väldigt mättande paj som funkar kanon att variera lite om man vill. Blanda i lite fetaost och soltorkade tomater så har du en helt ny variant.

Vilken sort oliver du väljer är upp till dig, jag använde gröna med pimentos i men det blir en trevlig brytning i pajen om man blandar lite svarta och gröna t ex.

Recept på pajskal: Med mandelmjöl | Utan mandelmjöl

Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Fräs lök, spenat och vitlök i smöret tills den mesta vätskan har försvunnit.
  • Skiva oliverna lite mindre och blanda ner i spenaten, krydda med muskot och lite svartpeppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  • Vispa ihop ägg, grädde, ost så det blandas och blanda sedan ner spenaten i det.
  • Häll upp smeten i pajskalet och toppa med några halverade körsbärstomater.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills det att pajen stelnat i mitten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg