Vegetarisk zoodlewok

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Detta receptet är en vegetarisk grönsakswok med zoodles istället för nudlar. Zoodles är ett perfekt sätt att använda zucchini på, då man svarvar den på…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
recipe 22463
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning10 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta receptet är en vegetarisk grönsakswok med zoodles istället för nudlar. Zoodles är ett perfekt sätt att använda zucchini på, då man svarvar den på en grönsakssvarv och får ut härliga långa nudlar.
När det gäller grönsakerna så kan man variera de lite hur man känner egentligen, men ni har något att utgå ifrån i mitt recept och där ser ni lite mängder med.

Denna grönsakswoken är inte bara vegetarisk, utan den är även mejerifri och äggfri.

Om du vill, så kan du självklart tillsätta strimlad biff, kyckling eller räkor, det är kanongott det med.

Om du är intresserad av en bra grönsakssvarv, så använder jag själv denna från Westmark. Men, det finns massor av andra modeller med, som jag dock inte vet om de är bra eller inte.

Receptet ger 3-4 portioner, beroende på storlek.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 150 g Morot
 300 g Paprika
 50 g Purjolök
 150 g Rödkål
 2 msk Riven vitlök
 2 msk Riven färsk ingefära
 5 msk Tamarisoja
 2 tsk Srirachisås
 600 g Zucchini
 3 msk Färsk hackad koriander
 Rostade sesamfrön att toppa med.

 

Gör så här:

1

Börja med att strimla upp alla grönsaker.

62570651 vegetarisk zoodlewok2

2

Svarva även zucchinin, så den är klar.
Man kan med fördel klippa upp "nudlarna" lite då de kan bli extremt långa.

80963836 zoodles

3

Nu är det dags att steka på alla grönsaker.

4

Häll i sesamolja i en het panna. Använd mer än gärna en wokpanna, annars en stor stekpanna med kanter.

5

Tillsätt vitlök och ingefära och fräs runt det lite snabbt.

6

Tillsätt grönsakerna nu. De hårdaste först och låt de fräsa runt någon minut, sedan tillsätter du övriga grönsaker förutom zucchinin.

7

Blanda ner soja, vinäger och sriracha.

8

När grönsakerna är så gott som klara tillsätter du zucchinin och den hackade koriandern och blandar ihop.
Låt allt värmas upp igen så att zoodlesen blir varma och mjuknar lite.

9

Toppa med lite rostade sesamfrön och servera direkt.

99853429 vegetarisk zoodlewok3

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 150 g Morot
 300 g Paprika
 50 g Purjolök
 150 g Rödkål
 2 msk Riven vitlök
 2 msk Riven färsk ingefära
 5 msk Tamarisoja
 2 tsk Srirachisås
 600 g Zucchini
 3 msk Färsk hackad koriander
 Rostade sesamfrön att toppa med.

Instruktioner

1

Börja med att strimla upp alla grönsaker.

62570651 vegetarisk zoodlewok2

2

Svarva även zucchinin, så den är klar.
Man kan med fördel klippa upp "nudlarna" lite då de kan bli extremt långa.

80963836 zoodles

3

Nu är det dags att steka på alla grönsaker.

4

Häll i sesamolja i en het panna. Använd mer än gärna en wokpanna, annars en stor stekpanna med kanter.

5

Tillsätt vitlök och ingefära och fräs runt det lite snabbt.

6

Tillsätt grönsakerna nu. De hårdaste först och låt de fräsa runt någon minut, sedan tillsätter du övriga grönsaker förutom zucchinin.

7

Blanda ner soja, vinäger och sriracha.

8

När grönsakerna är så gott som klara tillsätter du zucchinin och den hackade koriandern och blandar ihop.
Låt allt värmas upp igen så att zoodlesen blir varma och mjuknar lite.

9

Toppa med lite rostade sesamfrön och servera direkt.

99853429 vegetarisk zoodlewok3

Vegetarisk zoodlewok
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida