Sött och syrligt tillsammans är en kombination som är helt fantastisk. I denna vinbärskakan med fudgetäcke är det precis de smakerna som möter varandra och dansar på tungan.
En helt perfekt kaka att göra på sommaren när rödvinbärsbuskarna lyser rött.
Recept och bild: Sofie Marklund
Ta ett bakplåtspapper och fukta ner det med lite vatten och skrynkla ihop det. Veckla sen ut det igen och lägg i en form, cirka 20x25 cm.
Blanda smör och mandelmjöl väl, blanda sen i resten av ingredienserna utom vinbären.
Har du en matberedare är det grymt enkelt att köra ihop alla ingredienser i den.
Låt degen vila i kylen cirka en timme.
Tryck ut pajdegen i formen. Det får gärna bli en liten stödkant.
Grädda cirka 7-8 minuter på 175 grader tills den har fått en fin färg.
Låt svalna.
Rensa vinbären under tiden.
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen.
Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 20 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).
Se till att röra om då och då.
Ta från plattan och låt stå och svalna ett tag.
Fördela vinbären i botten av pajskalet.
Häll fudgen ovanpå och fördela den jämnt.
Ställ in i kylen.
Låt den stå i kylen tills det att fudgen har satt sig, det kan ta några timmar. Ju längre den står, desto fastare blir fudgen.
Ta ut och dela i bitar.
Servera med lite mer vinbär och vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ta ett bakplåtspapper och fukta ner det med lite vatten och skrynkla ihop det. Veckla sen ut det igen och lägg i en form, cirka 20x25 cm.
Blanda smör och mandelmjöl väl, blanda sen i resten av ingredienserna utom vinbären.
Har du en matberedare är det grymt enkelt att köra ihop alla ingredienser i den.
Låt degen vila i kylen cirka en timme.
Tryck ut pajdegen i formen. Det får gärna bli en liten stödkant.
Grädda cirka 7-8 minuter på 175 grader tills den har fått en fin färg.
Låt svalna.
Rensa vinbären under tiden.
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp, och sänk sedan värmen.
Låt fudgen sjuda (eller i alla fall småbubbla) i ca 20 minuter, tills att smeten är lite tjock och "trögflytande" (det ska bli lite större, segare bubblor).
Se till att röra om då och då.
Ta från plattan och låt stå och svalna ett tag.
Fördela vinbären i botten av pajskalet.
Häll fudgen ovanpå och fördela den jämnt.
Ställ in i kylen.
Låt den stå i kylen tills det att fudgen har satt sig, det kan ta några timmar. Ju längre den står, desto fastare blir fudgen.
Ta ut och dela i bitar.
Servera med lite mer vinbär och vispad grädde.
Diana says:
Vad har jag gjort för fel om fudgen skär sig? Det vart bara en grynig massa för mig.