Vispat brynt smör

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Vispat brynt smör är ett kryddsmör som kan innehålla en av de absolut godaste smakerna som finns, nämligen brynt smör. Det är ett fantastiskt enkelt…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Vispat brynt smör
ANNONS
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Vispat brynt smör är ett kryddsmör som kan innehålla en av de absolut godaste smakerna som finns, nämligen brynt smör.

Det är ett fantastiskt enkelt smör, som egentligen bara kräver en enda ingrediens, nämligen smör.

Men, för att piffa till smöret lite mer, så tillsätter jag även flingsalt och lite rivet citronskal. Det ger en dimension till på smöret tycker jag.

Om du bara vill ha den goda smaken av brynt vispat smör, då kan du skippa citronskalet. Lite salt däremot höjer smaken lite extra, så det tycker jag att du ska ha med.

Andra smaksättningar som du kan testa är till exempel chiliflingor, vitlök, eller lime. Även någon typ av örter kan funka att smaksätta med. Men, glöm inte bort att huvudsmaken i ett vispat brynt smör ska vara det brynta smöret.

ANNONS

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 200 g Smör
 Skalet från ½ citron
 1 nypa Flingsalt
ANNONS

Gör så här:

1

Ta fram en tjockbottnad kastrull och lägg i smöret.

2

Börja att värma upp det på medelhög värme och se till att röra om med en visp hela tiden.

Vispat brynt smör

3

Smöret kommer efter ett tag börja att koka, det är vätskan i smöret som börjar koka och avdunsta.

4

Fortsätt att röra runt i smöret tills det att det slutar att bubbla. Då börjar det närma sig att brynas.

5

Nu så gäller det att hålla lite koll, för det kan gå snabbt mot slutet och man vill inte ha ett bränt smör.

6

När smöret har tystnat och fått en gyllenbrun färg, då häller du över det i en ny kastrull eller bunke.

7

Låt det brynta smöret svalna lite och ställ sedan in det i kylen så att det stelnar helt.

8

När smöret har stelnat helt, då tar du ut det och börjar att vispa det rejält med elvisp.
Du kan lätt vispa det 10 minuter, för ju mer du vispar det desto mer fluffigt och lättsmält kommer det bli.

9

Tillsätt sedan rivet citronskal och flingsalt och vispa ihop det.

Vispat brynt smör

10

Lägg upp i en skål och servera till kött, fisk eller grönsaker.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Smör
 Skalet från ½ citron
 1 nypa Flingsalt

Instruktioner

1

Ta fram en tjockbottnad kastrull och lägg i smöret.

2

Börja att värma upp det på medelhög värme och se till att röra om med en visp hela tiden.

Vispat brynt smör

3

Smöret kommer efter ett tag börja att koka, det är vätskan i smöret som börjar koka och avdunsta.

4

Fortsätt att röra runt i smöret tills det att det slutar att bubbla. Då börjar det närma sig att brynas.

5

Nu så gäller det att hålla lite koll, för det kan gå snabbt mot slutet och man vill inte ha ett bränt smör.

6

När smöret har tystnat och fått en gyllenbrun färg, då häller du över det i en ny kastrull eller bunke.

7

Låt det brynta smöret svalna lite och ställ sedan in det i kylen så att det stelnar helt.

8

När smöret har stelnat helt, då tar du ut det och börjar att vispa det rejält med elvisp.
Du kan lätt vispa det 10 minuter, för ju mer du vispar det desto mer fluffigt och lättsmält kommer det bli.

9

Tillsätt sedan rivet citronskal och flingsalt och vispa ihop det.

Vispat brynt smör

10

Lägg upp i en skål och servera till kött, fisk eller grönsaker.

Vispat brynt smör

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida