Vitkålsgratäng med kyckling och bacon
28
Innehåll
Detta receptet på vitkålsgratäng med kyckling och bacon är ett sånt där superenkelt och lättlagat recept som kräver otroligt lite tid i köket.
Det är få ingredienser, mycket smak och det är mättande. Om du hittar kycklingfilé till vettigt pris, så får man nog kalla detta för rätt så billig mat.
Om du är sugen på en klassisk gratäng istället som du kan ha som tillbehör, så kan du spana in mitt goda recept på vitkålsgratäng istället.
Recept och bilder: Ketokokboken | @ketokokboken
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 500 g Vitkål
- 1,5 dl Grädde
- 1 dl Crème fraiche
- 300 g Kycklingfilé
- 120 g Bacon
- 2 st Vitlöksklyftor
- salt
- Cayennepeppar
- 100 g Riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.
- Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.
- Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!