Vitkålsgratäng med kyckling och bacon

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 7 röster - Betygsätt

Detta receptet på vitkålsgratäng med kyckling och bacon är ett sånt där superenkelt och lättlagat recept som kräver otroligt lite tid i köket. Det är…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Vitkålsgratäng med kyckling och bacon | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta receptet på vitkålsgratäng med kyckling och bacon är ett sånt där superenkelt och lättlagat recept som kräver otroligt lite tid i köket.

Det är få ingredienser, mycket smak och det är mättande. Om du hittar kycklingfilé till vettigt pris, så får man nog kalla detta för rätt så billig mat.

Om du är sugen på en klassisk gratäng istället som du kan ha som tillbehör, så kan du spana in mitt goda recept på vitkålsgratäng istället.

Recept och bilder: Ketokokboken | @ketokokboken

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 500 g Vitkål
 1,50 deciliter Grädde
 1 dl Crème fraicheEller smetana.
 300 g KycklingfiléCa. 2 filéer.
 120 g Bacon
 SaltEfter smak
 CayennepepparEfter smak
 100 g Riven ost

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.

2

Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.

3

Stek vitkål och vitlök i smör tills kålen mjuknat en aning. Salta och rör ner grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.

Vitkålsgratäng med kyckling och bacon | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Vitkål
 1,50 deciliter Grädde
 1 dl Crème fraicheEller smetana.
 300 g KycklingfiléCa. 2 filéer.
 120 g Bacon
 SaltEfter smak
 CayennepepparEfter smak
 100 g Riven ost

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.

2

Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.

3

Stek vitkål och vitlök i smör tills kålen mjuknat en aning. Salta och rör ner grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4

Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.

Vitkålsgratäng med kyckling och bacon | LCHF-arkivet

Vitkålsgratäng med kyckling och bacon
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida