Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitkålsgratäng med kyckling och bacon

5 av 7 röster
Vitkålsgratäng med kyckling och bacon

Detta receptet på vitkålsgratäng med kyckling och bacon är ett sånt där superenkelt och lättlagat recept som kräver otroligt lite tid i köket.

Det är få ingredienser, mycket smak och det är mättande. Om du hittar kycklingfilé till vettigt pris, så får man nog kalla detta för rätt så billig mat.

Om du är sugen på en klassisk gratäng istället som du kan ha som tillbehör, så kan du spana in mitt goda recept på vitkålsgratäng istället.

Recept och bilder: Ketokokboken | @ketokokboken

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.
  • Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.
  • Stek vitkål och vitlök i smör tills kålen mjuknat en aning. Salta och rör ner grädde och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.
    Vitkålsgratäng med kyckling och bacon | LCHF-arkivet
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg