Detta receptet på vitkålsgratäng med kyckling och bacon är ett sånt där superenkelt och lättlagat recept som kräver otroligt lite tid i köket.
Det är få ingredienser, mycket smak och det är mättande. Om du hittar kycklingfilé till vettigt pris, så får man nog kalla detta för rätt så billig mat.
Om du är sugen på en klassisk gratäng istället som du kan ha som tillbehör, så kan du spana in mitt goda recept på vitkålsgratäng istället.
Recept och bilder: Ketokokboken | @ketokokboken
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.
Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.
Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och kyckling och klipp baconet i bitar.
Bryn köttet i stekpanna tills kycklingen är nästan genomstekt. Salta och ställ åt sidan.
Lägg kålen i en ugnsfast form och fördela kyckling och bacon ovanpå. Strö över strimlad ost och grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 minuter.
Hans Sköldebjer says:
Ska baconet stekas tillsammans med kycklingen?