Vitkålsgratäng med svamp och bacon

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 14 röster - Betygsätt

Vanlig vitkålsgratäng är bland det godaste tillbehör man kan ha, men jag kände att jag ville göra en gratäng som hade allt i ett, dvs…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Vitkålsgratäng med svamp och bacon
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Vanlig vitkålsgratäng är bland det godaste tillbehör man kan ha, men jag kände att jag ville göra en gratäng som hade allt i ett, dvs en komplett måltid i samma form och lagad då till denna vitkålsgratäng med svamp och bacon.

Som svamp använde jag Karl-Johan, men det går utmärkt med annan svamp med, t ex kantareller eller champinjoner om du vill det. Fast champinjoner smakar inte så mycket.

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 dl Svamp (i mindre bitar)
 2 paket Bacon
 10 g Vitlök (finhackad)
 3 dl Grädde 40%
 50 g Smör till stekning
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 100 g Riven ost

 

Gör så här:

1

Skär vitkålen i mindre bitar. Bryn den i smöret. Salta och peppra lite och häll det i en större kastrull.

2

Strimla baconet och bryn det tillsammans med vitlöken. Fräs med svampen mot slutet. Blanda ihop med vitkålen.

3

Blanda ner övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och sedan puttra i fem minuter.

4

Häll upp i en ugnsfast form och strö osten över.

5

Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 20 minuter.

6

Ta ut och servera med lite sallad kanske.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 14

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 dl Svamp (i mindre bitar)
 2 paket Bacon
 10 g Vitlök (finhackad)
 3 dl Grädde 40%
 50 g Smör till stekning
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 100 g Riven ost

Instruktioner

1

Skär vitkålen i mindre bitar. Bryn den i smöret. Salta och peppra lite och häll det i en större kastrull.

2

Strimla baconet och bryn det tillsammans med vitlöken. Fräs med svampen mot slutet. Blanda ihop med vitkålen.

3

Blanda ner övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och sedan puttra i fem minuter.

4

Häll upp i en ugnsfast form och strö osten över.

5

Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 20 minuter.

6

Ta ut och servera med lite sallad kanske.

Vitkålsgratäng med svamp och bacon
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • En väldigt god gratäng med mycket smak! Jag tyckte dock att den blev lite för rinnande och inte så krämig, så nästa gång provar jag att minska ner på grädden.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida