Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitkålsgratäng med svamp och bacon

4,47 av 15 röster
Vitkålsgratäng med svamp och bacon

Vanlig vitkålsgratäng är bland det godaste tillbehör man kan ha, men jag kände att jag ville göra en gratäng som hade allt i ett, dvs en komplett måltid i samma form och lagad då till denna vitkålsgratäng med svamp och bacon.

Som svamp använde jag Karl-Johan, men det går utmärkt med annan svamp med, t ex kantareller eller champinjoner om du vill det. Fast champinjoner smakar inte så mycket.

Total tid: 55 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär vitkålen i mindre bitar. Bryn den i smöret. Salta och peppra lite och häll det i en större kastrull.
  • Strimla baconet och bryn det tillsammans med vitlöken. Fräs med svampen mot slutet. Blanda ihop med vitkålen.
  • Blanda ner övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och sedan puttra i fem minuter.
  • Häll upp i en ugnsfast form och strö osten över.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och servera med lite sallad kanske.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,47 from 15 votes (15 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg