Vitkålsmos

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 66 röster - Betygsätt

Vitkålsmos är ett supergott tillbehör till det mesta som går att smaksätta vidare om så önskas tex med chili, parmesan, muskot, örter... låt fantasin flöda…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Vitkålsmos
724ab624431244b697ba8ad1f943a4ab?s=96&d=mm&r=gSkapareAnnieVFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Beskrivning - Information

Vitkålsmos är ett supergott tillbehör till det mesta som går att smaksätta vidare om så önskas tex med chili, parmesan, muskot, örter... låt fantasin flöda gällande smaksättningen.
För dig som äter lchf eller keto så är vitkålsmos ett helt perfekt tillbehör som passar till det mesta.
Det är en ypperligt alternativ till potatismos, men innehåller väldigt mycket mindre kolhydrater.

Om du vill ha lite mildare smak så kan du använda spetskål med, men spetskålen föredrar jag att ugnsbaka istället, men det går absolut att göra som en variant av vitkålsmos.

Näringsvärden för vitkålsmos

Bild med näringsvärden från kostbevakningen.se

Kategori

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 700 g Vitkål
 50 g Smör
 0,50 dl Grädde
 ÖrtsaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak

Gör så här:

1

Skär vitkålen i bitar och koka i ca 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Häll av vattnet.
Tillsätt smör, grädde och mixa med en stavmixer.
Tillsätt salt och peppar efter smak.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 66

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 700 g Vitkål
 50 g Smör
 0,50 dl Grädde
 ÖrtsaltEfter smak
 Nymalen svartpepparEfter smak

Instruktioner

1

Skär vitkålen i bitar och koka i ca 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Häll av vattnet.
Tillsätt smör, grädde och mixa med en stavmixer.
Tillsätt salt och peppar efter smak.

Vitkålsmos

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida