Vitlök- och parmesankyckling
Detta receptet på vitlök- och parmesankyckling är ett otroligt enkelt och gott recept för dig som älskar vitlök!
det innehåller både färsk vitlök och vitlökspulver för att få en härlig vitlökssmak, men även god parmesanost och en massa andra gottigheter.
Receptet är utformat för kycklingfilé, men du kan göra det med kycklinglårfilé med om du vill, eller annan styckningsdel från kycklingen som du själv tycker om. Tänk dock på att anpassa tiden i ugnen efter vad du använder för del av kycklingen.
Ett hett tips från köket, det är att införskaffa dig en digital stektermometer, för då kommer du alltid att kunna få perfekt tillagad kyckling.
Vill du ha det lite mer såsigt? Tillsätt 1-2 dl grädde i såsen.
Ingredienser
- 400 g Kycklingfiléer
- 3 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Kycklingfond, koncentrerad
- 2 msk Pressad citron
- 4 msk Smält osaltat smör
- 2 msk Olivolja
- 1,5 dl Riven parmesanost
- 1 msk Hackad vitlök
- 1 tsk Örtsalt
- 1 msk Hackad persilja
- 1 tsk Chili flakes
Instruktioner
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Om kycklingfiléerna är väldigt stora så kan du dela dom på mitten, precis som en fralla, så att du får två lite tunnare filéer istället. Annars så kan du ha hela filéer, det beror på storleken.
- I en skål, blanda smält smör, olivolja, kycklingfond, parmesan, peppar, hackad vitlök, två teskedar paprika, persilja, chiliflakes, och örtsalt. Häll blandningen över kycklingfiléerna i ugnsformen – spara lite för servering senare, om du vill.
- Baka vitlök- och parmesankycklingen i 15-20 minuter – beroende på din ugn och storleken på dina kycklingfiléer.Kycklingen är klar när den har en kärntemperatur på 75°C.
- Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
En fullträff!
Gjorde den i airfryern, den blev sååå frasig och god!
Fantastiskt gott! Både maken och jag var lika imponerade av smakerna, jag använde 36-mån parmesan.
Älskar den här rätten. Sitter och äter den igen, mmm. Tack!