Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitlök- och parmesankyckling

4,75 av 4 röster
Vitlök- och parmesankyckling

Detta receptet på vitlök- och parmesankyckling är ett otroligt enkelt och gott recept för dig som älskar vitlök!
det innehåller både färsk vitlök och vitlökspulver för att få en härlig vitlökssmak, men även god parmesanost och en massa andra gottigheter.

Vitlök- och parmesankyckling i en ugnsfast form.

Receptet är utformat för kycklingfilé, men du kan göra det med kycklinglårfilé med om du vill, eller annan styckningsdel från kycklingen som du själv tycker om. Tänk dock på att anpassa tiden i ugnen efter vad du använder för del av kycklingen.

Ett hett tips från köket, det är att införskaffa dig en digital stektermometer, för då kommer du alltid att kunna få perfekt tillagad kyckling.

Vill du ha det lite mer såsigt? Tillsätt 1-2 dl grädde i såsen.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 3
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Förvärm ugnen på 200°C.
  • Om kycklingfiléerna är väldigt stora så kan du dela dom på mitten, precis som en fralla, så att du får två lite tunnare filéer istället. Annars så kan du ha hela filéer, det beror på storleken.
  • Krydda kycklingfiléerna generöst med salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver och en tesked paprika och lägg dom i en ugnsform.
  • I en skål, blanda smält smör, olivolja, kycklingfond, parmesan, peppar, hackad vitlök, två teskedar paprika, persilja, chiliflakes, och örtsalt. Häll blandningen över kycklingfiléerna i ugnsformen – spara lite för servering senare, om du vill.
  • Baka vitlök- och parmesankycklingen i 15-20 minuter – beroende på din ugn och storleken på dina kycklingfiléer.Kycklingen är klar när den har en kärntemperatur på 75°C.
  • Ta ut och servera direkt med goda tillbehör.
    Vitlök- och parmesankyckling -  - LCHF-arkivet
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

4 kommentarer till “Vitlök- och parmesankyckling”

  1. 5 stars
    Fantastiskt gott! Både maken och jag var lika imponerade av smakerna, jag använde 36-mån parmesan.

4,75 from 4 votes (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg