Vitlöks och parmesan buffalovingar

5
Innehåll
Buffalo wings eller buffalovingar är sagolikt gott och det finns hur mycket olika varianter som helst man kan ha. Detta är ett LCHF-recept på vitlöks och parmesan buffalovingar som är helt perfekta att äta som finger food, snacks eller ha på en buffé.
De kommer garanterat att bli omtyckta!
Total tid:
55 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 500 g kycklingvingar
- 2 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 120 g smör (smält)
- 20 g vitlök (finhackad)
- 2 msk färsk persilja (hackad)
- 2 dl parmesanost (Riven)
- 1 tsk chiliflakes
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg kycklingvingarna i en skål och blanda ihop med olja, salt och peppar. Om du vill ha mer smak, kan du även tillsätta lite vitlökspulver och lökpulver.
- Placera ut dem på ett galler och ha en djup plåt under för att samla upp droppet.
- Kör i ugnen cirka 30 minuter. De är färdiga när köttet släpper från benet lätt.
- Blanda ihop smör, ost, vitlök, persilja och chiliflakes i en skål och blanda ner vingarna i det. Se till att röra runt ordentligt.
- Lägg upp på ett fat och strö lite riven parmesan över.
- Doppa i en god dipp av något slag.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!