Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål i stekpanna - Detta supergoda och enkla svamp- och blomkålsreceptet är helt beroendeframkallande!
Med minimala ingredienser och färdig på nolltid kan du servera vitlöks- och smörstekta champinjoner och blomkål på egen hand som en snabb lunch eller som ett tillbehör till goda köttfärsbiffar eller varför inte till lax i ugn.
Denna stekta svamp- och blomkålsrätt med vitlök och smör kräver väldigt lite ingredienser och är klar på nolltid.
Om du försöker dra ner på kolhydraterna är detta perfekt för dig att äta hur ofta du känner för det.
Om du vill göra detta lite mer lyxigt, så kan du använda kastanjechampinjoner istället för vanliga champinjoner.
Värm smöret och oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs löken tills den mjuknar (ca 3 minuter).
Tillsätt champinjonerna. Du kan välja att ha dom hela, i kvartingar eller skivade. Det är helt och hållet en smaksak.
Själv så tycker jag att det är lättare att få riktigt goda och fint stekta champinjoner om man kör lite tjockare skivor.
Se nu till att bryna på champinjonerna så att dom får en riktigt fin gyllene färg. Men, passa på så att dom inte bränns vid.
Dela under tiden upp blomkålen i små fina buketter, alternativt så kan du skiva blomkålen.
När blomkålen har fått lite färg, så slår du på vatten och grönsaksfonden.
Rör om och låt vätskan koka in lite snabbt tills det nästan inte är någon vätska kvar alls.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm smöret och oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs löken tills den mjuknar (ca 3 minuter).
Tillsätt champinjonerna. Du kan välja att ha dom hela, i kvartingar eller skivade. Det är helt och hållet en smaksak.
Själv så tycker jag att det är lättare att få riktigt goda och fint stekta champinjoner om man kör lite tjockare skivor.
Se nu till att bryna på champinjonerna så att dom får en riktigt fin gyllene färg. Men, passa på så att dom inte bränns vid.
Dela under tiden upp blomkålen i små fina buketter, alternativt så kan du skiva blomkålen.
När blomkålen har fått lite färg, så slår du på vatten och grönsaksfonden.
Rör om och låt vätskan koka in lite snabbt tills det nästan inte är någon vätska kvar alls.