Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål i stekpanna - Detta supergoda och enkla svamp- och blomkålsreceptet är helt beroendeframkallande! Med minimala ingredienser och färdig på…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål i stekpanna - Detta supergoda och enkla svamp- och blomkålsreceptet är helt beroendeframkallande!

Med minimala ingredienser och färdig på nolltid kan du servera vitlöks- och smörstekta champinjoner och blomkål på egen hand som en snabb lunch eller som ett tillbehör till goda köttfärsbiffar eller varför inte till lax i ugn.

Denna stekta svamp- och blomkålsrätt med vitlök och smör kräver väldigt lite ingredienser och är klar på nolltid.

Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål | LCHF-arkivet

Om du försöker dra ner på kolhydraterna är detta perfekt för dig att äta hur ofta du känner för det.

Om du vill göra detta lite mer lyxigt, så kan du använda kastanjechampinjoner istället för vanliga champinjoner.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 4 msk Smör
 1 msk Olivolja
 50 g Gul lök, hackad
 0,50 st Blomkålshuvud
 2 msk Grönsaksfond, koncentrerad
 0,50 dl Vatten
 1 tsk Timjan
 2 msk Färsk persilja, hackad
 Svartpeppar, nymalen

 

Gör så här:

1

Värm smöret och oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs löken tills den mjuknar (ca 3 minuter).

2

Tillsätt champinjonerna. Du kan välja att ha dom hela, i kvartingar eller skivade. Det är helt och hållet en smaksak.
Själv så tycker jag att det är lättare att få riktigt goda och fint stekta champinjoner om man kör lite tjockare skivor.

Se nu till att bryna på champinjonerna så att dom får en riktigt fin gyllene färg. Men, passa på så att dom inte bränns vid.

3

Dela under tiden upp blomkålen i små fina buketter, alternativt så kan du skiva blomkålen.

4

Tillsätt blomkålen till champinjonerna och se till att bryna på blomkålen med. Tillsätt eventuellt lite mer smör och olivolja om det blir för torrt.

Blanda ner timjan. Salta och peppra lite.

5

När blomkålen har fått lite färg, så slår du på vatten och grönsaksfonden.
Rör om och låt vätskan koka in lite snabbt tills det nästan inte är någon vätska kvar alls.

6

Blanda nu ner hackad vitlök och hackad persilja och rör om i cirka en minut. Smaka snabbt av och salta och peppra lite mer om det behövs.

Servera direkt!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 msk Smör
 1 msk Olivolja
 50 g Gul lök, hackad
 0,50 st Blomkålshuvud
 2 msk Grönsaksfond, koncentrerad
 0,50 dl Vatten
 1 tsk Timjan
 2 msk Färsk persilja, hackad
 Svartpeppar, nymalen

Instruktioner

1

Värm smöret och oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs löken tills den mjuknar (ca 3 minuter).

2

Tillsätt champinjonerna. Du kan välja att ha dom hela, i kvartingar eller skivade. Det är helt och hållet en smaksak.
Själv så tycker jag att det är lättare att få riktigt goda och fint stekta champinjoner om man kör lite tjockare skivor.

Se nu till att bryna på champinjonerna så att dom får en riktigt fin gyllene färg. Men, passa på så att dom inte bränns vid.

3

Dela under tiden upp blomkålen i små fina buketter, alternativt så kan du skiva blomkålen.

4

Tillsätt blomkålen till champinjonerna och se till att bryna på blomkålen med. Tillsätt eventuellt lite mer smör och olivolja om det blir för torrt.

Blanda ner timjan. Salta och peppra lite.

5

När blomkålen har fått lite färg, så slår du på vatten och grönsaksfonden.
Rör om och låt vätskan koka in lite snabbt tills det nästan inte är någon vätska kvar alls.

6

Blanda nu ner hackad vitlök och hackad persilja och rör om i cirka en minut. Smaka snabbt av och salta och peppra lite mer om det behövs.

Servera direkt!

Vitlöks- och smörstekta champinjoner med blomkål
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida