Vitlöksdipp
3
Innehåll
Det här är ett väldigt enkelt men gott recept på vitlöksdipp. En lite tjockare dipp som funkar kanon till att dippa grönsaker, fläsksvålar eller varför inte ha till chicken nuggets?
Gör gärna en egen majonnäs istället för att köpa, det smakar så mycket bättre.
Om du vill kan du även blanda ner lite färska örter i, jag brukar finhacka lite persilja och tillsätta, men det är en smaksak.
Total tid: 6 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 dl Majonnäs
- 2 dl Rysk yoghurt
- 1 tsk vitlök (finhackad)
- 5 droppar tamarisoja
- 2 krm paprikapulver
- 0,5 tsk örtsalt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- Lite pressad citron
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå svalt ett tag. Ju längre den får stå och dra, desto godare.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Tänkte göra denna vitlöksdipp till chickennuggets men har svårt att hitta rysk yoghurt. Finns det något annat man kan ta istället?
Ja, du kan ta turkisk eller grekisk yoghurt med.