Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön är en riktigt fräsch och god sallad som man kan ha till både kött och fisk.
Det är en sallad som är väldigt snabb och enkel att göra och har härliga smaker från det asiatiska köket.
Låt den gärna stå och dra i kylen några timmar innan du serverar den.
Använd gärna små fina gurkor till detta.
Tips: Ha i lite finhackad färsk koriander för att ge en än mer asiatisk touche på salladen.
- Beställ goda sesamfrön här!
- Beställ tamarisoja här!
- Beställ sesamolja här!
Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.
Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.
Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.