Vitlöksrostade tomater
0
Innehåll
Det här är ett sätt att använda tomater som blir ett fantastiskt gott tillbehör eller något att ha på en buffé. Vitlöksrostade tomater blir bara bättre om de får stå och dra några dygn.
Har du inte färska örter så funkar det även med torkade kryddor. Ta hälften av mängden då.
Receptkälla: Köket.se (Jessica Frej)
Bild: Lasse Hansson
Total tid: 1 timme 40 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g körsbärstomater, blandade sorter
- 10 st vitlöksklyftor
- 1 dl hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 2 dl olivolja till förvaring
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 100°.
- Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.
- Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.
- Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.
- Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!