Det här är ett sätt att använda tomater som blir ett fantastiskt gott tillbehör eller något att ha på en buffé. Vitlöksrostade tomater blir bara bättre om de får stå och dra några dygn.
Har du inte färska örter så funkar det även med torkade kryddor. Ta hälften av mängden då.
Receptkälla: Köket.se (Jessica Frej)
Bild: Lasse Hansson
Börja med att sätta ugnen på 100°.
Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.
Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.
Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.
Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att sätta ugnen på 100°.
Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.
Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.
Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.
Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.