Hoppa till innehåll
Open navigation

Vitlöksrostade tomater

3,60 av 5 röster
Sparat av: st
Vitlöksrostade tomater

Det här är ett sätt att använda tomater som blir ett fantastiskt gott tillbehör eller något att ha på en buffé. Vitlöksrostade tomater blir bara bättre om de får stå och dra några dygn.

Har du inte färska örter så funkar det även med torkade kryddor. Ta hälften av mängden då.

Receptkälla: Köket.se (Jessica Frej)

Bild: Lasse Hansson

Total tid: 1 timme 40 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 100°.
  • Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.
  • Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.
  • Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.
  • Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.
  • Häll över tomater, örter och vitlök i en rengjord glasburk och häll sedan olivolja över så att det täcker tomaterna. Låt gärna stå nån dag så kommer alla smaker fram bättre.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg