Vitlöksrostade tomater

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 5 röster - Betygsätt

Det här är ett sätt att använda tomater som blir ett fantastiskt gott tillbehör eller något att ha på en buffé. Vitlöksrostade tomater blir bara…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Vitlöksrostade tomater
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 tim 30 minTotalt1 tim 40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det här är ett sätt att använda tomater som blir ett fantastiskt gott tillbehör eller något att ha på en buffé. Vitlöksrostade tomater blir bara bättre om de får stå och dra några dygn.

Har du inte färska örter så funkar det även med torkade kryddor. Ta hälften av mängden då.

Receptkälla: Köket.se (Jessica Frej)

Bild: Lasse Hansson

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Små tomater, blandade sorter
 1 dl Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)

 

Gör så här:

1

Börja med att sätta ugnen på 100°.

2

Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.

3

Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.

4

Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.

5

Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.

6

Häll över tomater, örter och vitlök i en rengjord glasburk och häll sedan olivolja över så att det täcker tomaterna. Låt gärna stå nån dag så kommer alla smaker fram bättre.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Små tomater, blandade sorter
 1 dl Hackade färska örter (basilika, timjan, oregano)

Instruktioner

1

Börja med att sätta ugnen på 100°.

2

Dela tomaterna på hälften. Lägg dem i en form eller på en plåt.

3

Skala vitlöken och tryck till klyftorna med kniven lite så de krossas. Placera ut dem bland tomaterna tillsammans med de hackade örterna.

4

Ringla över oljan (1 dl) och saltet och blanda ihop allt.

5

Baka av tomaterna i ugnen i ca. 1.½ timme. De skall vara mjuka men ändå hålla ihop.

6

Häll över tomater, örter och vitlök i en rengjord glasburk och häll sedan olivolja över så att det täcker tomaterna. Låt gärna stå nån dag så kommer alla smaker fram bättre.

Vitlöksrostade tomater
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida