Vitlökssmör

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Att ha en bit riktigt gott vitlökssmör till en fin bit kött, det är ju verkligen som pricken över i, helt sagolikt gott! När det…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
vitlokssmor Vitlökssmör

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Att ha en bit riktigt gott vitlökssmör till en fin bit kött, det är ju verkligen som pricken över i, helt sagolikt gott! När det vitlöksdoftande smöret smälter över en bit grillat kött så kommer dina smaksensationer verkligen att uppleva äkta lycka. Här kommer mitt bästa recept på ett smör du inte vill missa!

Innehållsförteckning

  1. Det perfekta smöret för LCHF
  2. Få till det perfekta kryddsmöret
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

ANNONS


Just vitlökssmör är ett tillbehör till grillat som det finns lika många varianter på som det finns människor. Alla har sin egen variant som man gör, och nu tänkte jag bjuda på min variant. Smöret innehåller mycket kryddor och smaksättning, men det är så du får fram den absolut bästa versionen. Det är helt enkelt värt att lägga lite extra ingredienser och kärlek på smöret.

Det godaste vitlökssmöret för LCHF

Om du äter LCHF så är olika kryddsmör grymt bra. Smör är inte bara otroligt gott utan det har även en hög fetthalt. På så sätt blir det enkelt för dig att tillföra extra fett till dina måltider.

Vitlökssmöret funkar alldeles ypperligt att göra en stor laddning av och sen frysa in. Då har du alltid smöret redo när det vankas en god köttbit och du slipper förbereda det varje gång.

ANNONS


Få till det perfekta kryddsmöret

Att göra ditt eget vitlökssmör är otroligt enkelt. Det krävs ingen direkt tillagning utan alla ingredienser ska bara röras ihop och vispas fluffiga. Det kan knappast bli enklare att göra ett gott tillbehör.

vitlokssmor 6 Vitlökssmör

Om du står mellan att köpa ett färdigt kryddsmör och att göra ditt egna, välj alltid det sista alternativet. Då får du godare smak samtidigt som du slipper alla e-ämnen och onödiga tillsatser.

För att göra ditt egna vitlökssmör ska du se till att lägga fram det i rumstemperatur innan du börjar. Då är det enklare att få till det perfekta fluffet när du vispar det. Ett fluffigt smör ger en lenare känsla i munnen och dessutom förhöjs smörets goda smak. En riktigt bra vispning är helt enkelt det bästa knepet för att få till ett gott vitlöksssmör med bra konsistens.

Ett tips om du inte har tagit fram smöret i tid så det hunnit bli rumstempererat, det är att hyvla smöret med en vanlig osthyvel och lägga luftigt i en bunke. Då får du snabbt ett rumstempererat smör.

ANNONS


Näringsvärde

Vitlökssmör har ett riktigt bra näringsvärde för dig som äter LCHF. Det är inte så konstigt med tanke på att fetthalten är riktigt hög. Bilden nedanför från Kostbevakningen visar hur näringsprofilen blir med alla kryddor.

Tabell med ingredienser och näringsvärden för detta receptet på vitlökssmör.

Vitlökssmöret är beräknat att räcka till åtta portioner. Det ger dig cirka 25 gram fett per portion. Varför inte äta det vitlöksdoftande smöret till mer fettsnålt protein såsom kyckling? Då får du direkt en bättre näringsprofil för din LCHF-mat.

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 250 g Smör (Normalsaltat)
 5 g Vitlök
 6 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Tamarisoja
 1 knivsudd Cayennepeppar
 0,50 tsk Salt
ANNONS

 

Gör så här:

1

Ta fram smöret i riktigt god tid innan. Det skall vara rumstempererat.

2

Lägg smöret i en bunke och vispa det riktigt fluffigt med elvisp. Ju längre du vispar det, desto bättre blir smaken på smöret.

vitlokssmor 1 Vitlökssmör

3

Tillsätt övriga ingredienser (riv eller hacka vitlöken för bästa smak!) och vispa ihop ordentligt.

vitlokssmor 2 Vitlökssmör

4

Nu skall du forma smöret till den form du själv vill. Man kan spritsa ut det eller göra en rulle. Jag brukar göra rulle för det är lättare att förvara i frysen.

5

Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och lägg ut smöret i mitten.

vitlokssmor 3 Vitlökssmör

6

Vik över ena änden av bakplåtspappret och tryck ut smöret så att det blir en rulle. Hur tjock rullen ska vara är upp till dig själv.
Snurra sedan ihop ändarna.

Lägg i kylen eller frysen för att låta smöret stelna till så att det går att skiva sedan.

7

Ta ut smöret och skär upp i lagom tjocka skivor.

vitlokssmor 5 Vitlökssmör

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 250 g Smör (Normalsaltat)
 5 g Vitlök
 6 msk Persilja (hackad)
 1 tsk Tamarisoja
 1 knivsudd Cayennepeppar
 0,50 tsk Salt

Instruktioner

1

Ta fram smöret i riktigt god tid innan. Det skall vara rumstempererat.

2

Lägg smöret i en bunke och vispa det riktigt fluffigt med elvisp. Ju längre du vispar det, desto bättre blir smaken på smöret.

vitlokssmor 1 Vitlökssmör

3

Tillsätt övriga ingredienser (riv eller hacka vitlöken för bästa smak!) och vispa ihop ordentligt.

vitlokssmor 2 Vitlökssmör

4

Nu skall du forma smöret till den form du själv vill. Man kan spritsa ut det eller göra en rulle. Jag brukar göra rulle för det är lättare att förvara i frysen.

5

Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och lägg ut smöret i mitten.

vitlokssmor 3 Vitlökssmör

6

Vik över ena änden av bakplåtspappret och tryck ut smöret så att det blir en rulle. Hur tjock rullen ska vara är upp till dig själv.
Snurra sedan ihop ändarna.

Lägg i kylen eller frysen för att låta smöret stelna till så att det går att skiva sedan.

7

Ta ut smöret och skär upp i lagom tjocka skivor.

vitlokssmor 5 Vitlökssmör

Vitlökssmör
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida