Vitlökssmörsgratinerade fläskkotletter fick det bli ikväll och det uppskattades tror jag. Första gången jag gjorde dom faktiskt.
Börja med att skära snittar i form av ett rutmönster i kotletterna. Typ med 2 cm mellanrum. Stek dem i smör på ganska hög värme, de ska få färg.
När köttet stekt klart, lägg i en ugnsfast form.
Klicka ut vitlökssmöret över kotletterna. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min så vitlökssmöret får smälta och bubbla med kotletterna en stund.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att skära snittar i form av ett rutmönster i kotletterna. Typ med 2 cm mellanrum. Stek dem i smör på ganska hög värme, de ska få färg.
När köttet stekt klart, lägg i en ugnsfast form.
Klicka ut vitlökssmöret över kotletterna. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min så vitlökssmöret får smälta och bubbla med kotletterna en stund.
Mari says:
Blir inte fläskkotletterna torra du du först stekt dem klara i stekpannan och sen har dem ytterligare 15 minuter i 225-gradig ugnsvärme?
Lasse says:
Hej Mari! Nej absolut inte dom e saftiga och möra på grund av all vitlökssmör som dom ligger och puttrar i.