Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitvinsgratinerad rödspätta

Inga röster än
Vitvinsgratinerad rödspätta

Ett otroligt gott LCHF-recept på en vitvinsgratinerad rödspätta.

Såsen är det som tar lite tid att göra, men det är verkligen värt det för en god vitvinssås slår det mesta.

På bilden så är det serverat med blomkålsduchesse.

Det här är beräknat till två portioner, men det är ganska stora portioner så det kan räcka till tre personer med.

Total tid: 50 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 400 g rödspättafilé
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk fiskfond (koncentrerad)
  • 1 dl vatten
  • 5 dl grädde 40%
  • 50 g schalottenlök
  • 30 g smör
  • 2 msk färsk dill (hackad)
  • 50 g skalade räkor
  • 2 msk röd stenbitsrom Eller annan rom/kaviar du tycker om.

Instruktioner

  • Vi börjar med såsen… Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).
  • Häll på vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Låt allt koka upp och reducera tills du har en fin simmig konsistens. Cirka 3 dl sås skall det bli. När såsen är klar silar du av den och smakar av med lite salt och peppar. Vispa ner resterande smöret.
  • Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.
  • Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.
  • Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.
  • Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.
  • Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg