Vitvinsgratinerad rödspätta

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ett otroligt gott LCHF-recept på en vitvinsgratinerad rödspätta. Såsen är det som tar lite tid att göra, men det är verkligen värt det för en…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Vitvinsgratinerad rödspätta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning20 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ett otroligt gott LCHF-recept på en vitvinsgratinerad rödspätta.

Såsen är det som tar lite tid att göra, men det är verkligen värt det för en god vitvinssås slår det mesta.

På bilden så är det serverat med blomkålsduchesse.

Det här är beräknat till två portioner, men det är ganska stora portioner så det kan räcka till tre personer med.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Rödspättafilé
 2 dl Vitt vin
 1 dl Vatten
 30 g Smör
 2 msk Dill (hackad)
 50 g Räkor (skalade)
 2 msk Röd stenbitsrom

 

Gör så här:

1

Vi börjar med såsen... Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).

2

Häll på vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Låt allt koka upp och reducera tills du har en fin simmig konsistens. Cirka 3 dl sås skall det bli. När såsen är klar silar du av den och smakar av med lite salt och peppar. Vispa ner resterande smöret.

3

Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.

4

Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.

5

Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.

6

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

7

Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Rödspättafilé
 2 dl Vitt vin
 1 dl Vatten
 30 g Smör
 2 msk Dill (hackad)
 50 g Räkor (skalade)
 2 msk Röd stenbitsrom

Instruktioner

1

Vi börjar med såsen... Hacka schalottenlöken fint och fräs den i lite av smöret (cirka 10 gram).

2

Häll på vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Låt allt koka upp och reducera tills du har en fin simmig konsistens. Cirka 3 dl sås skall det bli. När såsen är klar silar du av den och smakar av med lite salt och peppar. Vispa ner resterande smöret.

3

Under tiden som såsen håller på att reducera så fixar vi med fisken.

4

Salta och peppra fisken lite och gör rullader av varje filé och lägg i en ugnsfast form.

5

Strössla lite hackad dill över och slå sedan över såsen.

6

Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.

7

Ta ut och garnera med lite räkor och en klick stenbitsrom och toppa med lite dill.

Vitvinsgratinerad rödspätta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida