Wienernougat – LCHF

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Wienernougat är ju en sån chokladbit som är helt magiskt gott att äta! Men, som vanligt så är det inget som vi som äter lchf…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Wienernougat – LCHF
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Wienernougat är ju en sån chokladbit som är helt magiskt gott att äta!
Men, som vanligt så är det inget som vi som äter lchf eller keto kan äta, dvs inte den man köper i affär.

Men, vi kan ju göra egen wienernougat som är för oss som äter lchf och keto istället.

Den här är riktigt god och otroligt lätt att göra.

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 2 tsk SötningKan uteslutas.
 1 nypa SaltUtesluts om du har saltat hasselnötssmör.

 

Gör så här:

1

Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.

2

När chokladen har smält tillsätter du sötning och hasselnötssmöret. Om du har ett osaltat hasselnötssmör tillsätter du även en nypa salt.
Blanda ihop till en jämn smet.

3

Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.

4

Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den.
Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.

5

Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.

Wienernougat – LCHF

6

Lägg dom i en burk och förvara kallt.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 tsk SötningKan uteslutas.
 1 nypa SaltUtesluts om du har saltat hasselnötssmör.

Instruktioner

1

Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.

2

När chokladen har smält tillsätter du sötning och hasselnötssmöret. Om du har ett osaltat hasselnötssmör tillsätter du även en nypa salt.
Blanda ihop till en jämn smet.

3

Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.

4

Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den.
Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.

5

Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.

Wienernougat – LCHF

6

Lägg dom i en burk och förvara kallt.

Wienernougat – LCHF
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida