Wienernougat är ju en sån chokladbit som är helt magiskt gott att äta!
Men, som vanligt så är det inget som vi som äter lchf eller keto kan äta, dvs inte den man köper i affär.
Men, vi kan ju göra egen wienernougat som är för oss som äter lchf och keto istället.
Den här är riktigt god och otroligt lätt att göra.
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.
Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.
Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den.
Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.
Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.
Lägg dom i en burk och förvara kallt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.
Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.
Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den.
Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.
Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.
Lägg dom i en burk och förvara kallt.