Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Wienernougat – LCHF

5 av 4 röster
Wienernougat – LCHF

Wienernougat är ju en sån chokladbit som är helt magiskt gott att äta!
Men, som vanligt så är det inget som vi som äter lchf eller keto kan äta, dvs inte den man köper i affär.

Men, vi kan ju göra egen wienernougat som är för oss som äter lchf och keto istället.

Den här är riktigt god och otroligt lätt att göra.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.
  • När chokladen har smält tillsätter du sötning och hasselnötssmöret. Om du har ett osaltat hasselnötssmör tillsätter du även en nypa salt. Blanda ihop till en jämn smet.
  • Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den. Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.
  • Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.
    Wienernougat – LCHF
  • Lägg dom i en burk och förvara kallt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 responses to “Wienernougat – LCHF”

    1. Frida, har ni kollat om det är nöten eller anti fungus medel hon inte tål. Jag kan ofta inte äta rå hasselnöt som är förskalad om jag inte rostar den, skalar jag själv går den bra.

5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg