Wienernougat – LCHF

6
Innehåll
Wienernougat är ju en sån chokladbit som är helt magiskt gott
att äta!
Men, som vanligt så är det inget som vi som äter lchf eller keto
kan äta, dvs inte den man köper i affär.
Men, vi kan ju göra egen wienernougat som är för oss som äter lchf och keto istället.
Den här är riktigt god och otroligt lätt att göra.
Total tid:
20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
- 200 g Mörk choklad (minst 70%)
- 200 g Hasselnötssmör
- 2 tsk Sötning
- 2,5 dl Mandelspån, hyvlad mandel
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Dvs du har en kastrull med nästan kokande vatten och i den ställer du en skål med chokladen i som sedan får smälta försiktigt under omrörning.
- Tillsätt sedan mandelspånen och blanda.
- Lägg ett bakplåtspapper i en rektangulär form och häll sedan chokladsmeten i den. Ställ kallt i några timmar tills det att chokladen har stelnat.
- Ta ut och skär upp i önskat storlek. Jag delade den i rätt många bitar, för det är en smakrik och mäktig liten chokladbit.
- Lägg dom i en burk och förvara kallt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Ser gott ut
Borde funka med mandelsmör också ju. Har en systerdotter som inte tål några nötter utom mandel.
Frida, har ni kollat om det är nöten eller anti fungus medel hon inte tål. Jag kan ofta inte äta rå hasselnöt som är förskalad om jag inte rostar den, skalar jag själv går den bra.