Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Woksås

5 av 1 röst
Woksås

Det här receptet på sockerfri woksås träffar alla smaksensationer – söt, salt, lite kryddig och SÅ läcker!

Det behövs inte många ingredienser alls. Men, du kan givetvis tillsätta mer smaker om du känner för det.

Perfekt för dig som tycker om att göra egen wok hemma.

Woksås | LCHF-arkivet

Gjord med minimalt antal ingredienser, men otroligt smakrika! Lite kryddig, lite söt och lätt att anpassa. Vill du ha det sötare? Tillsätt mer sötningsmedel. Vill du ha en kryddig kick? Tillsätt lite chili eller het sås, typ sambal oelek eller srirachasås!

Woksåsen är supermångsidig och fungerar med alla slags proteiner, inklusive kyckling, räkor, nötkött eller om du vill köra vegetarisk med bara grönsaker.

Gör woksås i förväg och frys in

För att göra på förhand: Såsen kan göras upp till tre dagar i förväg.
För att frysa: Placera den färdiga såsen i en mindre förpackning, eller kanske i en isform och förvara den i frysen i upp till 2 månader. Tänk på att såsen måste tinas helt och vara rumstempererad innan den tillsätts i en wok.

Total tid: 4 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.Använd gärna en elvisp eller stavmixer så att du verkligen fördelar xantangummit.
  • Använd direkt i din wok, eller ställ i kylen för att använda senare, alternativt frys in.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg