Det här receptet på sockerfri woksås träffar alla smaksensationer - söt, salt, lite kryddig och SÅ läcker!
Det behövs inte många ingredienser alls. Men, du kan givetvis tillsätta mer smaker om du känner för det.
Perfekt för dig som tycker om att göra egen wok hemma.
Gjord med minimalt antal ingredienser, men otroligt smakrika! Lite kryddig, lite söt och lätt att anpassa. Vill du ha det sötare? Tillsätt mer sötningsmedel. Vill du ha en kryddig kick? Tillsätt lite chili eller het sås, typ sambal oelek eller srirachasås!
Woksåsen är supermångsidig och fungerar med alla slags proteiner, inklusive kyckling, räkor, nötkött eller om du vill köra vegetarisk med bara grönsaker.
Gör woksås i förväg och frys in
För att göra på förhand: Såsen kan göras upp till tre dagar i förväg.
För att frysa: Placera den färdiga såsen i en mindre förpackning, eller kanske i en isform och förvara den i frysen i upp till 2 månader. Tänk på att såsen måste tinas helt och vara rumstempererad innan den tillsätts i en wok.
Använd direkt i din wok, eller ställ i kylen för att använda senare, alternativt frys in.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Carina Glenning says:
Äntligen!
Efter alla dessa år: en riktigt bra woksås!
Högsta betyg!
Jag la till 1 msk shirasasås och efter mixandet 1 finhackad chili och fint strimlad färsk koriander.
Dessutom ökade jag på xantangummit (Guarkärnmjöl hade jag) till 1 tsk.
Därmed blir hela woken färdigkryddad med denna sås.
Stort tack!