Woksås
Det här receptet på sockerfri woksås träffar alla smaksensationer – söt, salt, lite kryddig och SÅ läcker!
Det behövs inte många ingredienser alls. Men, du kan givetvis tillsätta mer smaker om du känner för det.
Perfekt för dig som tycker om att göra egen wok hemma.
Gjord med minimalt antal ingredienser, men otroligt smakrika! Lite kryddig, lite söt och lätt att anpassa. Vill du ha det sötare? Tillsätt mer sötningsmedel. Vill du ha en kryddig kick? Tillsätt lite chili eller het sås, typ sambal oelek eller srirachasås!
Woksåsen är supermångsidig och fungerar med alla slags proteiner, inklusive kyckling, räkor, nötkött eller om du vill köra vegetarisk med bara grönsaker.
Gör woksås i förväg och frys in
För att göra på förhand: Såsen kan göras upp till tre dagar i förväg.
För att frysa: Placera den färdiga såsen i en mindre förpackning, eller kanske i en isform och förvara den i frysen i upp till 2 månader. Tänk på att såsen måste tinas helt och vara rumstempererad innan den tillsätts i en wok.
Ingredienser
- 125 ml Hönsbuljong
- 3 msk Tamarisoja
- 1 tsk Fisksås
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 2 msk Sukrin Gold
- 0,5 tsk Xantangummi
- 1 msk Hackad/riven vitlök