Woksås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Det här receptet på sockerfri woksås träffar alla smaksensationer - söt, salt, lite kryddig och SÅ läcker! Det behövs inte många ingredienser alls. Men, du…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Woksås | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning2 minTotalt4 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här receptet på sockerfri woksås träffar alla smaksensationer - söt, salt, lite kryddig och SÅ läcker!

Det behövs inte många ingredienser alls. Men, du kan givetvis tillsätta mer smaker om du känner för det.

Perfekt för dig som tycker om att göra egen wok hemma.

Woksås | LCHF-arkivet

Gjord med minimalt antal ingredienser, men otroligt smakrika! Lite kryddig, lite söt och lätt att anpassa. Vill du ha det sötare? Tillsätt mer sötningsmedel. Vill du ha en kryddig kick? Tillsätt lite chili eller het sås, typ sambal oelek eller srirachasås!

Woksåsen är supermångsidig och fungerar med alla slags proteiner, inklusive kyckling, räkor, nötkött eller om du vill köra vegetarisk med bara grönsaker.

Gör woksås i förväg och frys in

För att göra på förhand: Såsen kan göras upp till tre dagar i förväg.
För att frysa: Placera den färdiga såsen i en mindre förpackning, eller kanske i en isform och förvara den i frysen i upp till 2 månader. Tänk på att såsen måste tinas helt och vara rumstempererad innan den tillsätts i en wok.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 125 ml HönsbuljongFärdigblandad (1,25 dl)
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Fisksås
 2 msk Sukrin Gold
 0,50 tsk Xantangummi
 1 msk Hackad/riven vitlökValfritt

 

Gör så här:

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Använd gärna en elvisp eller stavmixer så att du verkligen fördelar xantangummit.

2

Använd direkt i din wok, eller ställ i kylen för att använda senare, alternativt frys in.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 125 ml HönsbuljongFärdigblandad (1,25 dl)
 3 msk Tamarisoja
 1 tsk Fisksås
 2 msk Sukrin Gold
 0,50 tsk Xantangummi
 1 msk Hackad/riven vitlökValfritt

Instruktioner

1

Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål.

Använd gärna en elvisp eller stavmixer så att du verkligen fördelar xantangummit.

2

Använd direkt i din wok, eller ställ i kylen för att använda senare, alternativt frys in.

Woksås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Carina Glenning
    Carina Glenning says:

    Äntligen!
    Efter alla dessa år: en riktigt bra woksås!
    Högsta betyg!
    Jag la till 1 msk shirasasås och efter mixandet 1 finhackad chili och fint strimlad färsk koriander.
    Dessutom ökade jag på xantangummit (Guarkärnmjöl hade jag) till 1 tsk.
    Därmed blir hela woken färdigkryddad med denna sås.
    Stort tack!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida