Recept på enkla men otroligt goda Lchf frallor! Enkla och smidiga att göra. Passar utmärkt att äta som de är eller att göra toast på.
Går utmärkt att frysa!
Sätt ugnen på 200°C. (Över-undervärme)
Smält smöret.
Vispa samman ägg, crème fraiche och det smälta smöret.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa sedan ihop allt och låt svälla en stund.
Fukta gärna händerna och rulla sedan degen till små bollar som. Läggs på en plåt.
Du kan få ut upp till 18 mindre kuvertbröd eller kanske 12-14 lite större frallor.
Pensla med ägg och toppa med valfritt frö.
Grädda i mitten i ugnen i ca 18 min eller tills de fått fin gyllenbrunfärg.
Ta ut och låt svalna på galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. (Över-undervärme)
Smält smöret.
Vispa samman ägg, crème fraiche och det smälta smöret.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa sedan ihop allt och låt svälla en stund.
Fukta gärna händerna och rulla sedan degen till små bollar som. Läggs på en plåt.
Du kan få ut upp till 18 mindre kuvertbröd eller kanske 12-14 lite större frallor.
Pensla med ägg och toppa med valfritt frö.
Grädda i mitten i ugnen i ca 18 min eller tills de fått fin gyllenbrunfärg.
Ta ut och låt svalna på galler.