Ett recept på ett gott och färskt formbröd. Ett bröd som går utmärkt att rosta eller äta som det är! Går utmärkt att frysa!
Sätt på ugnen på över och undervärme på 200 gr.
Tillsätt det smälta smöret, hej vispa lite till.
Tillsätt de torra ingredienserna o h vispa på sakta tills ingredienserna blandats väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Häll i smeten och strö på vallmofrön.
Grädda brödet i mitten av av ugnen på 200 gr på över o h undervärme på ca 25 min eller tills bröder fått fin färg.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt på ugnen på över och undervärme på 200 gr.
Tillsätt det smälta smöret, hej vispa lite till.
Tillsätt de torra ingredienserna o h vispa på sakta tills ingredienserna blandats väl.
Klä en brödform med bakplåtspapper.
Häll i smeten och strö på vallmofrön.
Grädda brödet i mitten av av ugnen på 200 gr på över o h undervärme på ca 25 min eller tills bröder fått fin färg.
Katarina Ekeblad says:
Ville bara sätta en stjärna men det krånglade. Stämmer verkligen bakpulvermängden?
Jag tog under 2 msk för det lät så mycket. Brödet smakar bara bakpulver och det går knappt äta mer än en skiva åt gången pg av smaken. Brödet höll knappt ihop heller när man åt det.