Ett recept på fröknäcke som uppskattas av hela familjen. Här är det smet till nästan 3 plåtar och det bästa av allt är att man kan grädda knäcket tillsammans!
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa pumpafröna om du vill.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt oljan och sist det kokande vattnet.
Låt smeten svälla och svalna en stund.
Klicka ut en rejäl klick smet på bakplåtspapper, ta sedan ett bakplåtspapper och tryck ut smeten till lagom tjocklek på plåten. Här kan fantasin flöda. Vill man kan man ta ut brödet efter ca 1 h och skära dom i bitar och sen grädda vidare.
Toppa med flingsalt
Grädda brödet på över och under värme på 150 gr i ca 2 timmar eller tills bröder fått gyllenbrun färg.
Byt plats på plåtarna under gräddningstiden!
Klart!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Mixa pumpafröna om du vill.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Tillsätt oljan och sist det kokande vattnet.
Låt smeten svälla och svalna en stund.
Klicka ut en rejäl klick smet på bakplåtspapper, ta sedan ett bakplåtspapper och tryck ut smeten till lagom tjocklek på plåten. Här kan fantasin flöda. Vill man kan man ta ut brödet efter ca 1 h och skära dom i bitar och sen grädda vidare.
Toppa med flingsalt
Grädda brödet på över och under värme på 150 gr i ca 2 timmar eller tills bröder fått gyllenbrun färg.
Byt plats på plåtarna under gräddningstiden!
Klart!