En så smidig och god pizzabotten som passar utmärkt att toppa med de tillbehören du älskar. Innehåller både broccoli och blomkål, och det bästa av allt är att den är glutenfri!
Glöm inte bort att även göra en god pizzasallad till för att få till den ultimata måltiden.
Sätt på ugnen på över och undervärme 250 gr
Koka upp blomkål p h broccoliriset i lätt saltat vatten i ca 10 min
Häll av i en sil, tryck sedan ut vatten från broccolin och blomkålen
Mixa nu ägg och ost till en smet.
Tillsätt blomkål och broccoliriset
Lägg smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper, tryck sedan ut smeten jämt med ett till bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills botten fått fin färg, ta ut botten.
Toppa med valfritt tillbehör, på denna pizza är det tomatsås, ost, skinka och champinjoner,
Grädda pizzan ytterligare i ca 15 min
Ta ut, Njut och Ät!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt på ugnen på över och undervärme 250 gr
Koka upp blomkål p h broccoliriset i lätt saltat vatten i ca 10 min
Häll av i en sil, tryck sedan ut vatten från broccolin och blomkålen
Mixa nu ägg och ost till en smet.
Tillsätt blomkål och broccoliriset
Lägg smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper, tryck sedan ut smeten jämt med ett till bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min eller tills botten fått fin färg, ta ut botten.
Toppa med valfritt tillbehör, på denna pizza är det tomatsås, ost, skinka och champinjoner,
Grädda pizzan ytterligare i ca 15 min
Ta ut, Njut och Ät!