Mycket närmare äkta ostkaka kan man inte komma, den åsikten kommer från en sann smålänning som älskar ostkaka. Smaken av vanilj och bittermandel gör så det slår volter i munnen.
Häll av keson i en sil. Låt den rinna av lite.
Blanda sedan i övriga ingredienser och häll i en form.
Grädda på 200 gr i nedre delen av ugnen i ca 40-50 min, täck över kakan om den börjar bli för bränd.
Låt svalna och servera med sylt och grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Lili-Ann Nyberg says:
Galet god!