Yoghurtmarinad #1
Skapat:
4 juni, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Det här är en grillmarinad som är kanongod till kyckling baserad på yoghurt. Asiatiska vibbar i kryddningen ger ett fräscht intryck.
Låt marinera i minst två timmar, gärna längre än så.
Använd mer än gärna färska kryddor, då kan du även ta lite större mängd.
Total tid:
10 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 2 dl yoghurt (naturell)
- 2 msk olja
- 2 msk pressad citron
- 10 g vitlök
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en plastpåse som är lite tjockare och tål lite. Lägg ner det köttet du vill marinera och knåda runt allt ordentligt.
- Låt ligga och marineras minst två timmar och gå och knåda lite på påsen efter halva tiden med så att allt blandas lite igen.
- När köttet har marinerats klart kan du låta det rinna av och ligga framme en stund för att det inte skall vara kylskåpskallt när du grillar det.
- Salta köttet precis innan du grillar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!