Zoodles med parmesansås

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Zoodles med parmesansås är en otroligt härlig maträtt som du kan ha som huvudrätt eller som tillbehör till en bit kött eller fisk. Det är…

Läs mer 0 kommentarer
Zoodles med parmesansås
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min

Beskrivning - Information

Zoodles med parmesansås är en otroligt härlig maträtt som du kan ha som huvudrätt eller som tillbehör till en bit kött eller fisk.
Det är kanske mer anpassat till sommaren när det är säsong för att odla egen zucchini, men det går ju att få tag på zucchini året om.
Får att få till zoodles så behöver man ju en grönsakssvarv, men om du inte har en sådan, då kan du hyvla en zucchini med t ex en osthyvel och få lite bredare strimlor.

Recept och bilder: Najnis kök
En rund tallrik med zoodles i parmesansås

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 400 g Zucchini
 200 g Färskost
 2 msk Smetana
 3 deciliter Parmesanost, riven
 1 Vitlöksklyfta, riven
 1 tsk Lökpulver
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

Zoodles
1

Vi börjar med att förbereda zoodlesen.

Strimla zucchinin i din grönsakssvarv eller med osthyvel/potatisskalare.

2

Lägg de i ett durkslag och blanda runt de med 1 tsk salt.
Låt de stå och fälla vätska i cirka 30 minuter.
Du kan vara där och vända lite och trycka ut lite vätska ett par gånger.

3

Skölj sedan av zucchinin snabbt under kallt rinnande vatten för att få bort saltet.

4

Lägg ut de på en kökshandduk och låt de torka där under tiden du förbereder såsen. Lägg gärna en handduk ovanpå med.

Parmesansåsen
5

Blanda ihop färskost, parmesanost, smetana, lökpulver och pressad vitlök i en liten skål.

Tillagning
6

Fräs zucchinin ett par minuter i lite olivolja. Salta och peppra lite.

7

Blanda ner ostblandningen i zucchinin och låt det hela puttra några minuter.

8

Lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesanost ovanpå och dra några varv på pepparkvarnen med svartpeppar.
Servera!

Zoodles med parmesansås

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Zucchini
 200 g Färskost
 2 msk Smetana
 3 deciliter Parmesanost, riven
 1 Vitlöksklyfta, riven
 1 tsk Lökpulver
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Zoodles
1

Vi börjar med att förbereda zoodlesen.

Strimla zucchinin i din grönsakssvarv eller med osthyvel/potatisskalare.

2

Lägg de i ett durkslag och blanda runt de med 1 tsk salt.
Låt de stå och fälla vätska i cirka 30 minuter.
Du kan vara där och vända lite och trycka ut lite vätska ett par gånger.

3

Skölj sedan av zucchinin snabbt under kallt rinnande vatten för att få bort saltet.

4

Lägg ut de på en kökshandduk och låt de torka där under tiden du förbereder såsen. Lägg gärna en handduk ovanpå med.

Parmesansåsen
5

Blanda ihop färskost, parmesanost, smetana, lökpulver och pressad vitlök i en liten skål.

Tillagning
6

Fräs zucchinin ett par minuter i lite olivolja. Salta och peppra lite.

7

Blanda ner ostblandningen i zucchinin och låt det hela puttra några minuter.

8

Lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesanost ovanpå och dra några varv på pepparkvarnen med svartpeppar.
Servera!

Zoodles med parmesansås

Zoodles med parmesansås

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida