Zoodles med parmesansås är en otroligt härlig maträtt som du kan ha som huvudrätt eller som tillbehör till en bit kött eller fisk.
Det är kanske mer anpassat till sommaren när det är säsong för att odla egen zucchini, men det går ju att få tag på zucchini året om.
Får att få till zoodles så behöver man ju en grönsakssvarv, men om du inte har en sådan, då kan du hyvla en zucchini med t ex en osthyvel och få lite bredare strimlor.
Recept och bilder: Najnis kök
Vi börjar med att förbereda zoodlesen.
Strimla zucchinin i din grönsakssvarv eller med osthyvel/potatisskalare.
Lägg de i ett durkslag och blanda runt de med 1 tsk salt.
Låt de stå och fälla vätska i cirka 30 minuter.
Du kan vara där och vända lite och trycka ut lite vätska ett par gånger.
Skölj sedan av zucchinin snabbt under kallt rinnande vatten för att få bort saltet.
Lägg ut de på en kökshandduk och låt de torka där under tiden du förbereder såsen. Lägg gärna en handduk ovanpå med.
Blanda ihop färskost, parmesanost, smetana, lökpulver och pressad vitlök i en liten skål.
Fräs zucchinin ett par minuter i lite olivolja. Salta och peppra lite.
Blanda ner ostblandningen i zucchinin och låt det hela puttra några minuter.
Lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesanost ovanpå och dra några varv på pepparkvarnen med svartpeppar.
Servera!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Vi börjar med att förbereda zoodlesen.
Strimla zucchinin i din grönsakssvarv eller med osthyvel/potatisskalare.
Lägg de i ett durkslag och blanda runt de med 1 tsk salt.
Låt de stå och fälla vätska i cirka 30 minuter.
Du kan vara där och vända lite och trycka ut lite vätska ett par gånger.
Skölj sedan av zucchinin snabbt under kallt rinnande vatten för att få bort saltet.
Lägg ut de på en kökshandduk och låt de torka där under tiden du förbereder såsen. Lägg gärna en handduk ovanpå med.
Blanda ihop färskost, parmesanost, smetana, lökpulver och pressad vitlök i en liten skål.
Fräs zucchinin ett par minuter i lite olivolja. Salta och peppra lite.
Blanda ner ostblandningen i zucchinin och låt det hela puttra några minuter.
Lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesanost ovanpå och dra några varv på pepparkvarnen med svartpeppar.
Servera!