Zoodles med parmesansås

10
Zoodles med parmesansås är en otroligt härlig maträtt som du kan
ha som huvudrätt eller som tillbehör till en bit kött eller
fisk.
Det är kanske mer anpassat till sommaren när det är säsong för att
odla egen zucchini, men det går ju att få tag på zucchini året om.
Får att få till zoodles så behöver man ju en grönsakssvarv,
men om du inte har en sådan, då kan du hyvla en zucchini med t ex en osthyvel och få lite
bredare strimlor.
Recept och bilder: Najnis kök
Total tid:
40 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 400 g Zucchini
- 200 g Färskost
- 2 msk Smetana
- 3 dl Parmesanost, riven
- 1 Vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk Lökpulver
- Örtsalt
- 1 tsk Salt, för att vattna av zucchinin
- nymalen svartpeppar
- Olivolja till stekning
Instructions
Zoodles
- Vi börjar med att förbereda zoodlesen. Strimla zucchinin i din grönsakssvarv eller med osthyvel/potatisskalare.
- Lägg de i ett durkslag och blanda runt de med 1 tsk salt. Låt de stå och fälla vätska i cirka 30 minuter. Du kan vara där och vända lite och trycka ut lite vätska ett par gånger.
- Skölj sedan av zucchinin snabbt under kallt rinnande vatten för att få bort saltet.
- Lägg ut de på en kökshandduk och låt de torka där under tiden du förbereder såsen. Lägg gärna en handduk ovanpå med.
Parmesansåsen
Tillagning
- Fräs zucchinin ett par minuter i lite olivolja. Salta och peppra lite.
- Blanda ner ostblandningen i zucchinin och låt det hela puttra några minuter.
- Lägg upp på tallrikar. Strö lite parmesanost ovanpå och dra några varv på pepparkvarnen med svartpeppar. Servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!