Zucchini fritters med yoghurtsås

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Zucchini fritters är ett otroligt enkelt och gott sätt att tillaga zucchini på. Perfekt om du har mycket zucchini hemma och vill göra en enkel…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Zucchini fritters med yoghurtsås
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Zucchini fritters är ett otroligt enkelt och gott sätt att tillaga zucchini på. Perfekt om du har mycket zucchini hemma och vill göra en enkel lunch.

Det kräver inte alls mycket jobb och smakar riktigt gott.

Zucchini fritters med yoghurtsås | LCHF-arkivet

Man kan väl egentligen kalla det för zucchinibiffar, men internationellt så kallar man det för zucchini fritters.

Jag serverade dessa med lite enkel yoghurtsås för att fräscha upp smakerna ytterligare lite. Det blev en succé!

Detta är ett lakto-ovo vegetariskt recept.

 

Ingredienser

Mängd3 Portioner
 600 g ZucchiniBlanda gärna olika färger.
 3 st Ägg
 1 tsk Fiberhusk
 1 tsk Örtsalt
 2 msk Hackad persilja
 Olja till stekningJag använda smaklös kokosolja.
Enkel yoghurtsås
 0,50 dl Majonnäs
 2 deciliter Turkisk yoghurtEller grekisk yoghurt.
 Några droppar lime eller citron

 

Gör så här:

1

Riv zucchinin på grova sidan på ett rivjärn.

Zucchini fritters med yoghurtsås

2

Försök att pressa ur så mycket vätska som möjligt. Jag använde en ren kökshandduk som jag la den rivna zucchinin i och vred tills det att allt var så torrt som möjligt.
Ju mer vätska du får ut, desto lättare blir dom att steka.

3

Har du inte rivit parmesanosten än, så gör det.

Zucchini fritters med yoghurtsås

4

Blanda ihop samtliga ingredienser för biffarna, utom oljan att steka i.

Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.

Då kan du göra såsen under tiden.

Zucchini fritters med yoghurtsås

Yoghurtsåsen
5

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av. Ställ kallt tills det att du har stekt klart dina zucchini fritters.

Fortsättning zucchini fritters
6

Ta en bra stekpanna som du vet att det inte fastnar så lätt i. Har du inte det, då kan du lägga ett bakplåtspapper i botten av stekpannan, det hindrar allt från att bränna fast.

7

Häll i lite olja i ett medelvarmt stekjärn och klicka ut lagom stora högar med smet. Platta till dom lite så att det blir lite platt och runt.
Stek på medelvärme 3-4 minuter tills du har fått en fin färg.

OBS! Håll koll. Har du för hög värme är det lätt att osten bränner snabbt, så stekt hellre på lite lägre värme en längre tid.

Zucchini fritters med yoghurtsås

8

Vänd på dina fritters och stek ytterligare 3-4 minuter tills du har en fin yta på även den sidan.
Lägg upp på en tallrik tills du har stekt alla.

Zucchini fritters med yoghurtsås

9

Servera direkt med din goda yoghurtsås.

Zucchini fritters med yoghurtsås

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g ZucchiniBlanda gärna olika färger.
 3 st Ägg
 1 tsk Fiberhusk
 1 tsk Örtsalt
 2 msk Hackad persilja
 Olja till stekningJag använda smaklös kokosolja.
Enkel yoghurtsås
 0,50 dl Majonnäs
 2 deciliter Turkisk yoghurtEller grekisk yoghurt.
 Några droppar lime eller citron

Instruktioner

1

Riv zucchinin på grova sidan på ett rivjärn.

Zucchini fritters med yoghurtsås

2

Försök att pressa ur så mycket vätska som möjligt. Jag använde en ren kökshandduk som jag la den rivna zucchinin i och vred tills det att allt var så torrt som möjligt.
Ju mer vätska du får ut, desto lättare blir dom att steka.

3

Har du inte rivit parmesanosten än, så gör det.

Zucchini fritters med yoghurtsås

4

Blanda ihop samtliga ingredienser för biffarna, utom oljan att steka i.

Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.

Då kan du göra såsen under tiden.

Zucchini fritters med yoghurtsås

Yoghurtsåsen
5

Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av. Ställ kallt tills det att du har stekt klart dina zucchini fritters.

Fortsättning zucchini fritters
6

Ta en bra stekpanna som du vet att det inte fastnar så lätt i. Har du inte det, då kan du lägga ett bakplåtspapper i botten av stekpannan, det hindrar allt från att bränna fast.

7

Häll i lite olja i ett medelvarmt stekjärn och klicka ut lagom stora högar med smet. Platta till dom lite så att det blir lite platt och runt.
Stek på medelvärme 3-4 minuter tills du har fått en fin färg.

OBS! Håll koll. Har du för hög värme är det lätt att osten bränner snabbt, så stekt hellre på lite lägre värme en längre tid.

Zucchini fritters med yoghurtsås

8

Vänd på dina fritters och stek ytterligare 3-4 minuter tills du har en fin yta på även den sidan.
Lägg upp på en tallrik tills du har stekt alla.

Zucchini fritters med yoghurtsås

9

Servera direkt med din goda yoghurtsås.

Zucchini fritters med yoghurtsås

Zucchini fritters med yoghurtsås
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/