Zucchini fritters med yoghurtsås
9
Zucchini fritters är ett otroligt enkelt och gott sätt att tillaga zucchini på. Perfekt om du har mycket zucchini hemma och vill göra en enkel lunch.
Det kräver inte alls mycket jobb och smakar riktigt gott.
Man kan väl egentligen kalla det för zucchinibiffar, men internationellt så kallar man det för zucchini fritters.
Jag serverade dessa med lite enkel yoghurtsås för att fräscha upp smakerna ytterligare lite. Det blev en succé!
Detta är ett lakto-ovo vegetariskt recept.
Total tid: 25 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
- 600 g Zucchini
- 90 g Parmesanost, riven
- 30 g Mandelmjöl
- 3 st ägg
- 1 tsk Fiberhusk
- 1 tsk Örtsalt
- 2 msk Hackad persilja
- nymalen svartpeppar
- Olja till stekning
Enkel yoghurtsås
- 0,5 dl Majonnäs
- 2 dl Turkisk yoghurt
- Italiensk salladskrydda
- Några droppar lime eller citron
Instruktioner
- Riv zucchinin på grova sidan på ett rivjärn.
- Försök att pressa ur så mycket vätska som möjligt. Jag använde en ren kökshandduk som jag la den rivna zucchinin i och vred tills det att allt var så torrt som möjligt. Ju mer vätska du får ut, desto lättare blir dom att steka.
- Har du inte rivit parmesanosten än, så gör det.
- Blanda ihop samtliga ingredienser för biffarna, utom oljan att steka i.Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.Då kan du göra såsen under tiden.
Yoghurtsåsen
- Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av. Ställ kallt tills det att du har stekt klart dina zucchini fritters.
Fortsättning zucchini fritters
- Ta en bra stekpanna som du vet att det inte fastnar så lätt i. Har du inte det, då kan du lägga ett bakplåtspapper i botten av stekpannan, det hindrar allt från att bränna fast.
- Häll i lite olja i ett medelvarmt stekjärn och klicka ut lagom stora högar med smet. Platta till dom lite så att det blir lite platt och runt. Stek på medelvärme 3-4 minuter tills du har fått en fin färg.OBS! Håll koll. Har du för hög värme är det lätt att osten bränner snabbt, så stekt hellre på lite lägre värme en längre tid.
- Vänd på dina fritters och stek ytterligare 3-4 minuter tills du har en fin yta på även den sidan. Lägg upp på en tallrik tills du har stekt alla.
- Servera direkt med din goda yoghurtsås.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!