Zucchini- och parmesanfrittata

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 17 röster - Betygsätt

En zucchini- och parmesanfrittata kan man ha till lunch, frukost, brunch eller bara som ett extra litet tillbehör till lite gott kallskuret. Recept och bild:…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Zucchini- och parmesanfrittata
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Beskrivning - Information

En zucchini- och parmesanfrittata kan man ha till lunch, frukost, brunch eller bara som ett extra litet tillbehör till lite gott kallskuret.

Recept och bild: SoDelicious

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1 st Zucchini
 3 st Ägg
 100 g Färsk parmesan (riven)
 2 msk Mynta, hackad (färsk)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Persilja (hackad)

Gör så här:

1

Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

3

Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

5

Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

7

Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

9

Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Zucchini
 3 st Ägg
 100 g Färsk parmesan (riven)
 2 msk Mynta, hackad (färsk)
 1 nypa Salt
 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
 1 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.

3

Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.

5

Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.

7

Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.

9

Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.

Zucchini- och parmesanfrittata

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida