En zucchini- och parmesanfrittata kan man ha till lunch, frukost, brunch eller bara som ett extra litet tillbehör till lite gott kallskuret.
Recept och bild: SoDelicious
Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.
Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.
Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.
Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.
Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär av ändarna på zucchinin. Dela den på mitten och skär den i 0.5 cm tjocka strimlor.
Knäck äggen i en stor skål. Salta, peppra och blanda ihop. Blanda ner 50 gram parmesan och myntan. Vänd ner zucchinin i äggen.
Ta en ugnsfast form i lagom storlek och häll i allt i den.
Strö resten av osten över och ställ in i ugnen på 180 grader i cirka 15 minuter.
Ta ut och strö nyhackad persilja över och servera direkt.
Eva Olsson says:
Jätte god ! Jag kokade upp hackad grönkål som jag blandade med zucchini innan den kom i ugnen, Hade grevé ost hemma som också fungerar bra.Tack för goda recept!
LCHF-arkivet says:
Vad roligt att du tyckte om den! Härligt med grönkål i dessutom.
Åsa says:
Oj så gott. Serverade med rökt lax till lunch.