Zucchinibaguetter
11
Innehåll
I helgen skulle vi äta lite tapas och jag kände att jag ville ha något gott bröd liknande baguette.
Så, jag bakade dessa härliga zucchinibaguetter som blev otroligt goda och saftiga.
Ett mycket bra LCHF-recept som är lätt att göra och smakar gott!
Tack för receptet Alla goda ting
Total tid:
36 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st ägg
- 2 dl finriven zucchini
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 msk kokosmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 3 msk Solroskärnor
- 0,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
Instruktioner
- Vispa äggen fluffigt.
- Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.
- Låt smeten svälla 10 minuter.
- Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.
- Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jag älskar detta bröd. Gör dom lite mindre, så det blir 6 st frallor. Oftast gör jag dubbel sats eftersom dom är så goda.
Vad skoj att höra! Tack snälla för att du kommenterade och berättade. =)
Går dom att frysa?
Ja, du kan absolut frysa dessa zucchinibaguetter. 🙂
Dom är kanon att frysa och jag delar dom innan jag rostar dom, kanongott och mättande.
Bra recept o gott bröd😋! Funderar på att testa med morötter 😏