I helgen skulle vi äta lite tapas och jag kände att jag ville ha något gott bröd liknande baguette.
Så, jag bakade dessa härliga zucchinibaguetter som blev otroligt goda och saftiga.
Ett mycket bra LCHF-recept som är lätt att göra och smakar gott!
Tack för receptet Alla goda ting
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.
Låt smeten svälla 10 minuter.
Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.
Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Vispa äggen fluffigt.
Tillsätt den rivna zucchinin och blanda ihop.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda till en jämn smet, men arbeta inte smeten för länge, då förlorar bakpulvret sin verkan.
Låt smeten svälla 10 minuter.
Blöt händerna och forma 3-4 stycken baguetter och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 15-17 minuter.
Ta ut dem och låt svalna på galler under en bakduk.
Lars-Arne Andersson says:
Mycket gott bröd
Undrar om man måste ha dom i kylskåpet
Barbro Eriksson says:
Jättegoda och enkla att göra!
Monica Hedman says:
Tack för ett superbra recept! Jag gjorde dessa baguetter och hade till en buffé med bla färska räkor. Jag skar i sneda bitar som man gör med pain riche. Saftigt och gott bröd som är mycket enkelt att göra.
Helen Eriksson says:
Hej Tack för ett toppen recept. Jag funderar på om det går att göra limpa av den här degen? Någon som provat?
Jeanette says:
Kan man frysa in dessa?
LCHF-arkivet says:
Ja, det går…
Carita says:
Men blir det gott att tina efter frysning?
Annika says:
Gillar inte kokosmjöl. Kan man ersätta det med något annat?
Annie Flore'n says:
Jättemumsigt. La till riven parmesanost använde svarta sesamfrön. Gräddade 20 minuter. Strödde sen på lite vallmofrön. Supergott.
LCHF-arkivet says:
Låter ju supergott! Tack för tipset!
Victoria Larsson says:
Hej. Brödet är verkligen jättegott! Jag dubblerade receptet, skippade fröna och lade “smeten” i en brödform med bakplåtspapper i. Sedan gräddade jag ca 40 min. i 175 grader . Det blev perfekt. När brödet kallnat skivade jag hela limpan och lade i frysen – så nu är det bara att ta fram så många skivor en vill ha och antingen micra eller stoppa i brödrosten – bägge alternativen blir lika gott! 🙂
Lena says:
Bläh, inte gott. Smakar ägg, inte bröd Får ge det till hundarna.