Hoppa till innehåll
Open navigation

Zucchinibiffar med stekt fläsk

5 av 2 röster
Sparat av: st
Zucchinibiffar med stekt fläsk

Här kommer mitt bästa recept på superenkla och goda zucchinibiffar. Det är ett utmärkt recept för dig som har mycket zucchini i kylskåpet. Kanske odlar du egen zucchini ute i trädgården eller har köpt hem ett gäng under säsongen.

Biffarna blir saftiga och smälter i munnen. Jag serverar de gärna med stekt fläsk eller bacon. Om du har lite färska lingon att servera med biffarna så blir det dessutom ännu godare.

Innehållsförteckning

 1. Nyttiga LCHF zucchinibiffar
 2. Goda tillbehör på tallriken
 3. Näringsvärde
 4. Ingredienser
 5. Instruktioner

Det här kan vara ett av de bästa recepten för dig som får vegeterariska gäster på besök. Då kan du servera biffarna till både dig själv och dina gäster, samtidigt som du får det goda fläsket till. Om du vill testa att äta en mer vegetarisk variant av LCHF så kan dessa biffar utgöra en bra bas för din kost.

Nyttiga LCHF zucchinibiffar

Mina smakrika zucchinibiffar innehåller relativt få ingredienser. Många av de har du garanterat redan hemma i kylskåpet eller skafferiet. Låt oss kika på var den goda smaken kommer ifrån.

Det är framförallt persilja, parmesanost och vitlök som agerar som smaksättning. Den mesta smaken kommer dock från själva zucchinin. Här får du inte bara smak, utan även gott om vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som de olika ingredienserna innehåller.

Zucchinibiffar med stekt fläsk | LCHF-arkivet

Givetvis kan du testa dig fram i köket och experimentera med din egen smaksättning. Mitt recept är dock perfekt att utgå från, speciellt de första gångerna du tillagar dessa grönsaksbiffar.

Se till att pressa ur så mycket vätska som möjligt ur zucchinin innan tillagningen. Det är ett viktigt steg du inte får slarva med. För mycket vätska gör nämligen att smeten inte håller ihop vid tillagningen.

Goda tillbehör på tallriken

Jag rekommenderar att du serverar zucchinibiffarna med fläsk och färska lingon. Det blir en otroligt smakrik kombination. Det finns dock fler sätt att servera biffarna på och tillbehören kan vara oändliga.

Du kan även testa att servera biffarna med en kall yoghurtsås att doppa dem i. Varför inte en yoghurtsås med dill i, dessa smaker gifter sig väl i munnen. En krämig tzatziki är även det gott till biffarna.

Att grönsaker är gott och nyttigt vet de flesta av oss. Varför inte testa att servera dessa biffar som ett tillbehör. De behöver nämligen inte spela huvudrollen på din tallrik, utan de passar även perfekt som tillbehör till lax, kyckling eller kött. Då får du ett nytt och härligt alternativ till din vanliga vitkål, broccoli och blomkål.

Näringsvärde

En titt på bilden från Kostbevakningen visar vilket näringsvärde mina saftiga zucchinibiffar har. Det LCHF-vänliga receptet är beräknat till fyra portioner.

Alla ingredienser för dessa zucchinibiffar med tillhörande näringsvärden.

Du får i dig runt 10 gram protein, 6 gram fett och 5 gram kolhydrater per portion. Om du vill få upp såväl fett- som proteinhalten så är det extra bra att servera fläsk till maten. I receptet kommer såväl proteinet som fettet framförallt från osten och ägget.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Zucchinibiffarna

Stekt fläsk

 • 600 g rimmat sidfläsk

Instruktioner

Zucchinibiffarna

 • Riv zucchinin grovt på rivjärnet.
 • Salta lätt och låt stå cirka 10 minuter.
 • Pressa ur så mycket vätska som möjligt.
 • Blanda ihop samtliga ingredienser och låt stå och dra i cirka 10 minuter så fiberhusken får svälla.
 • Stek i rikligt med olja och smör på medelvärme. Stek inte på för hög värme då osten väldigt lätt bränner fast.

Stekt fläsk

 • Skiva fläsket så tunt som du vill ha det.
 • Stek i lite smör till lagom knaperhet.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg