Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Zucchinibullar

4,80 av 5 röster
Zucchinibullar

Just zucchini är en sådan grönsak som kan användas enormt mycket inom bakning.
Dessa zucchinibullar är helt perfekta att ha till frukost eller som bröd till en god soppa t ex.

Ett annat recept på bröd med zucchini är dessa zucchinibaguetter som även dom är underbart goda!

Receptet ger 6 muffins.

Recept och bild: Najnis kök

Total tid: 35 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.
  • Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber. Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där. Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.
  • Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.
  • Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.
    Zucchinimuffins
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg