Zucchinibullar

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 3 röster - Betygsätt

Just zucchini är en sådan grönsak som kan användas enormt mycket inom bakning. Dessa zucchinibullar är helt perfekta att ha till frukost eller som bröd…

Läs mer 0 kommentarer
Zucchinimuffins
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Just zucchini är en sådan grönsak som kan användas enormt mycket inom bakning.
Dessa zucchinibullar är helt perfekta att ha till frukost eller som bröd till en god soppa t ex.

Receptet ger 6 muffins.

Recept och bild: Najnis kök

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 4 Ägg
 1,50 deciliter Finriven zucchini
 1,50 msk Fiberhusk
 1,50 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver
 1 dl Parmesanost, riven
 Vispat ägg för att pensla
 Flingsalt att strö ovanpå
 Sesamfrön eller vallmofrön att strö ovanpå

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.

4

Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

5

Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.

6

Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.

8

Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.

Zucchinimuffins

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 1,50 deciliter Finriven zucchini
 1,50 msk Fiberhusk
 1,50 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver
 1 dl Parmesanost, riven
 Vispat ägg för att pensla
 Flingsalt att strö ovanpå
 Sesamfrön eller vallmofrön att strö ovanpå

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.

4

Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

5

Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.

6

Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.

8

Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.

Zucchinimuffins

Zucchinibullar

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida