Zucchinibullar

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 5 röster - Betygsätt

Just zucchini är en sådan grönsak som kan användas enormt mycket inom bakning. Dessa zucchinibullar är helt perfekta att ha till frukost eller som bröd…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Zucchinimuffins
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Just zucchini är en sådan grönsak som kan användas enormt mycket inom bakning.
Dessa zucchinibullar är helt perfekta att ha till frukost eller som bröd till en god soppa t ex.

Receptet ger 6 muffins.

Recept och bild: Najnis kök

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 4 Ägg
 1,50 deciliter Finriven zucchini
 1,50 msk Fiberhusk
 1,50 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver
 Vispat ägg för att pensla
 Flingsalt att strö ovanpå
 Sesamfrön eller vallmofrön att strö ovanpå

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.

4

Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

5

Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.

6

Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.

8

Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.

Zucchinimuffins

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 5

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 1,50 deciliter Finriven zucchini
 1,50 msk Fiberhusk
 1,50 msk Kokosmjöl
 0,50 dl Sesamfrön
 0,50 tsk Salt
 1,50 tsk Bakpulver
 Vispat ägg för att pensla
 Flingsalt att strö ovanpå
 Sesamfrön eller vallmofrön att strö ovanpå

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Blanda ihop osten och de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa äggen fluffiga och tillsätt den rivna zucchinin. Vänd ihop.

4

Tillsätt de torra ingredienserna i äggvispet och vänd ihop allt till en jämn smet.
Låt smeten stå och svälla i cirka 10 minuter.

5

Smöra och bröa en muffinsplåt med lite pofiber.
Om du inte har en muffinsplåt, då kan du baka av de på en bakplåtspappersklädd plåt bara och klicka ut de som bullar där.
Fördela smeten/degen i 6 lika stora bullar.

6

Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite flingsalt och lite frön uppe på.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter.

8

Ta ut och låt de svalna lite innan du mumsar i dig.

Zucchinimuffins

Zucchinibullar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Karin Lundström
    Karin Lundström says:

    Jag saknar uppgifter på bla antalet kolhydrater / portion mm i recepten! Visst kan man själv räkna ut det, men det underlättar mkt om det finns angivet, speciellt när man letar bland olika recept att välja !

    • Ja, det kan jag hålla med om att det hade underlättat för många, men då ska du tänka på att jag har närmare 1000 recept och detta sysslar jag med helt ensam, på min fritid vid sidan av heltidsjobb och med familj som också ska ha tid över.
      Att anställa någon för att göra jobbet, det finns det inte pengar för heller.
      Men, skulle det finnas vänliga själar som vill hjälpa till att förbättra LCHF-arkivet ytterligare, så tar jag tacksamt emot hjälp med detta.

  • Vilket gott bröd. Håller sig färskt länge. Kommer testa att göra i olika former för att ha som korvbröd mm.
    Tack för ett bra recept.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida