Chips är ju något man kan sakna om man äter LCHF... och på marknaden idag finns det inte så mycket alternativ. Jag ville testa att göra chips på zucchini och måste säga att jag blev positivt överraskad.
Det är klart, det smakar inte som köpta potatischips, men det är ändå ett riktigt gott snack.
Det stora problemet är att det tar väldigt lång tid att torka och man behöver en svamptork eller liknande.
Jag har en sådan här svamptork: OBH Nordica 6775 hemma som jag torkar svamp i normalt sett, men den funkade bra till detta med.
Med tanke på att det tar en hel del tid, så lät jag mina torka över natten.
Skiva zucchinin ganska så tunt, men inte för tunt. Jag gjorde cirka 4 mm. Det kommer att krympa en hel del i storlek, så då är det bra om det inte är för tunt.
Placera ut dem på de galler som tillhör torken och strö lite grillkrydda över varje bit. Vänd på dem och göra likadant på andra sidan.
Kör igång torken och låt den tuta på tills det att chipsen är så torra att man kan bryta sönder dem utan svårigheter. Kör dem hellre en stund längre än du tror att det behövs.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skiva zucchinin ganska så tunt, men inte för tunt. Jag gjorde cirka 4 mm. Det kommer att krympa en hel del i storlek, så då är det bra om det inte är för tunt.
Placera ut dem på de galler som tillhör torken och strö lite grillkrydda över varje bit. Vänd på dem och göra likadant på andra sidan.
Kör igång torken och låt den tuta på tills det att chipsen är så torra att man kan bryta sönder dem utan svårigheter. Kör dem hellre en stund längre än du tror att det behövs.