Zucchinichips med grillsmak
Chips är ju något man kan sakna om man äter LCHF… och på marknaden idag finns det inte så mycket alternativ. Jag ville testa att göra chips på zucchini och måste säga att jag blev positivt överraskad.
Det är klart, det smakar inte som köpta potatischips, men det är ändå ett riktigt gott snack.
Det stora problemet är att det tar väldigt lång tid att torka och man behöver en svamptork eller liknande.
Jag har en sådan här svamptork: OBH Nordica 6775 hemma som jag torkar svamp i normalt sett, men den funkade bra till detta med.
Med tanke på att det tar en hel del tid, så lät jag mina torka över natten.
Ingredienser
- 400 g zucchini
- 1 msk grillkrydda
Instruktioner
- Skiva zucchinin ganska så tunt, men inte för tunt. Jag gjorde cirka 4 mm. Det kommer att krympa en hel del i storlek, så då är det bra om det inte är för tunt.
- Placera ut dem på de galler som tillhör torken och strö lite grillkrydda över varje bit. Vänd på dem och göra likadant på andra sidan.
- Kör igång torken och låt den tuta på tills det att chipsen är så torra att man kan bryta sönder dem utan svårigheter. Kör dem hellre en stund längre än du tror att det behövs.