Zucchinigratäng med skinka

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

När det är säsong för zucchini så kommer denna underbart goda zucchinigratängen med skinka till pass. Det är ett recept som jag kom på när…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Zucchinigratäng med skinka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning45 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

När det är säsong för zucchini så kommer denna underbart goda zucchinigratängen med skinka till pass.

Det är ett recept som jag kom på när jag hade mängder av zucchini hemma och kände att jag ville göra något riktigt matigt av det och det fick helt enkelt bli denna zucchinigratängen.

Zucchinigratäng med skinka upplagt på en tallrik.

Jag har rökt skinka i, men du kan lika väl använda lite kassler, eller stekt köttfärs eller något annat protein som du gillar.
Eller, så gör du den som ett tillbehör och skippar proteinet helt.

När det gäller zucchinin så kan du använda både grön och gul och olika sorter om du vill det.

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 800 g Zucchini
 250 g Rökt skinka
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 150 g Färskost
 2 deciliter Parmesan, riven

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Skiva zucchinin tunt. Använd gärna en mandolin för att få jämna och fina skivor. 3 mm tjocka tycker jag kan vara lagom.

3

Blanda ihop smetana, färskost, parmesanost och kryddor till en röra.

Zucchinigratäng med skinka

4

Strimla skinkan.

Zucchinigratäng med skinka

5

Nu ska vi montera ihop denna härliga zucchinigratängen.

Börja med lite ostkräm i botten.
Lägg sedan zucchini så det täcker.

Zucchinigratäng med skinka

6

Smeta på lite mer ostkräm ovanpå zucchinin och lite strimlad skinka.

Zucchinigratäng med skinka

7

Fortsätt sedan att bygga på lager efter lager, precis som en lasagne. Avsluta med ostkräm på toppen.

Zucchinigratäng med skinka

8

Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 45 minuter tills det att zucchinin är mjuk och gratängen har fått en vacker färg.

9

Ta ut gratängen och låt den stå en liten stund innan servering för att "sätta sig" lite.

Servera sedan som den är eller med en god sallad till. Varför inte en treveckorssallad.

Zucchinigratäng med skinka

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g Zucchini
 250 g Rökt skinka
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 150 g Färskost
 2 deciliter Parmesan, riven

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C.

2

Skiva zucchinin tunt. Använd gärna en mandolin för att få jämna och fina skivor. 3 mm tjocka tycker jag kan vara lagom.

3

Blanda ihop smetana, färskost, parmesanost och kryddor till en röra.

Zucchinigratäng med skinka

4

Strimla skinkan.

Zucchinigratäng med skinka

5

Nu ska vi montera ihop denna härliga zucchinigratängen.

Börja med lite ostkräm i botten.
Lägg sedan zucchini så det täcker.

Zucchinigratäng med skinka

6

Smeta på lite mer ostkräm ovanpå zucchinin och lite strimlad skinka.

Zucchinigratäng med skinka

7

Fortsätt sedan att bygga på lager efter lager, precis som en lasagne. Avsluta med ostkräm på toppen.

Zucchinigratäng med skinka

8

Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 45 minuter tills det att zucchinin är mjuk och gratängen har fått en vacker färg.

9

Ta ut gratängen och låt den stå en liten stund innan servering för att "sätta sig" lite.

Servera sedan som den är eller med en god sallad till. Varför inte en treveckorssallad.

Zucchinigratäng med skinka

Zucchinigratäng med skinka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida