Zucchinikaka med blåbär och citron

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

Nu när hösten närmar sig så har iaf vi gott om zucchini och blåbär, så då är ju frågan vad man kan hitta på för…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Zucchinikaka med blåbär och citron
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning1 timTotalt1 tim 30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Nu när hösten närmar sig så har iaf vi gott om zucchini och blåbär, så då är ju frågan vad man kan hitta på för skoj med det.
Jag googlade lite och hittade lite inspiration från olika sidor och skapade en helt fantastisk zucchinikaka med blåbär och citron.

Just zucchinin är helt fantastisk att använda i bakning då den tillför väldigt mycket saftighet, men det är väldigt viktigt att man får ut så mycket vätska som möjligt efter att man rivit den.

Vad för blåbär?

Det funkar att använda färska blåbär eller så tar du frusna, men om du använder frusna så se till att de inte är tinade, för då kommer hela kakan bli en blå historia.
Viktigt också att man vänder ner blåbären så de inte går sönder för mycket.

Vilken sötning?

Sen jag började använda Nick's Use Like Sufgar så är det i stort sett det enda sötningsmedel som jag använder, speciellt till bakning.
Det funkar självklart att använda annat, t ex sukrin eller vanlig sötströ, men jag väljer Nick's ULS alla dagar i veckan.

Serveringsförslag

Servera den med vispad grädde, eller varför inte med vispad grädde med lite vanilj i?

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
 1,25 deciliter Sötning
 1 msk Pressad citron
 1 msk Rivet citronskal
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2,75 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Xantangummi
 0,25 tsk Salt
 3,50 deciliter Riven zucchini
 2 deciliter Blåbär

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 165 grader.

2

Vispa smör och sötning så det blir riktigt poröst och vitt. Det tar lite tid.

3

Riv zucchinin och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Det bästa är att ta en ren handduk som du använder för att vrida ur vätskan. Lägg den åt sidan så länge.

4

Vispa ner citronskal, pressad citron och ägg i smörvispet.

5

Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, bakpulver, salt, vaniljpulver och xantangummi i en skål.

6

Vispa ner de torra ingredienserna i smeten.

7

Vänd ner zucchinin med en slickepott och sedan blåbären.

8

Ta en avlång brödform och lägg ett bakplåtspapper i den.
Häll i smeten och fördela den jämnt över hela formen. Platta till ytan så den är jämn.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60-70 minuter.
Testa med en tandpetare, när det inte fastnar något kladd på den, då är kakan klar.

10

Ta ut och lyft ur kakan ur sin form och ställ den på ett bakgaller så den får svalna.
Låt svalna helt.
Skiva och njut.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,25 deciliter Sötning
 1 msk Pressad citron
 1 msk Rivet citronskal
 0,50 tsk Vaniljpulver
 2,75 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Xantangummi
 0,25 tsk Salt
 3,50 deciliter Riven zucchini
 2 deciliter Blåbär

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 165 grader.

2

Vispa smör och sötning så det blir riktigt poröst och vitt. Det tar lite tid.

3

Riv zucchinin och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Det bästa är att ta en ren handduk som du använder för att vrida ur vätskan. Lägg den åt sidan så länge.

4

Vispa ner citronskal, pressad citron och ägg i smörvispet.

5

Blanda ihop mandelmjöl, pofiber, bakpulver, salt, vaniljpulver och xantangummi i en skål.

6

Vispa ner de torra ingredienserna i smeten.

7

Vänd ner zucchinin med en slickepott och sedan blåbären.

8

Ta en avlång brödform och lägg ett bakplåtspapper i den.
Häll i smeten och fördela den jämnt över hela formen. Platta till ytan så den är jämn.

9

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 60-70 minuter.
Testa med en tandpetare, när det inte fastnar något kladd på den, då är kakan klar.

10

Ta ut och lyft ur kakan ur sin form och ställ den på ett bakgaller så den får svalna.
Låt svalna helt.
Skiva och njut.

Zucchinikaka med blåbär och citron
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida