Zucchinilasagne

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En sak som jag är dålig på överlag är att laga vegetariskt. I ett försök att bli lite bättre på det gjorde jag en lasagne…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Zucchinilasagne
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse30 minTillagning45 minTotalt1 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En sak som jag är dålig på överlag är att laga vegetariskt. I ett försök att bli lite bättre på det gjorde jag en lasagne med zucchini som bas istället för pasta.

Resultatet var verkligen supergott.

Det här LCHF-receptet ger två formar i standardstorlek, dvs ungefär 20x30 cm och räcker till ungefär 8 personer.

Om man vill, så kan man använda den här rätten som ett tillbehör till grillat t ex.

God LCHF-mat är det i vilket fall som helst!

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 100 g Lök (gul)
 300 g Spenat (frusen)
 20 g Vitlök
 2 msk Basilika (Torkad)
 200 g Ost (riven)
 1000 g Zucchini
 250 g Ricotta
 0,5 krm Muskot (Malen)
 1 krm Svartpeppar (malen)

 

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör/olja. Behåll 1/3 av löken till spenaten.

3

Slå på de krossade tomaterna och tillsätt kalvfond, cayenne, lite svartpeppar och basilika. Låt allt står och puttra ett tag, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Fräs lök och spenat i en stekpanna tills all vätska är borta. Krydda med lite salt och peppar och ställ pannan åt sidan så den får svalna lite.

7

Koka upp grädde och creme fraiche i en kastrull. Vispa ner den rivna osten (jag hade lite blandat en vanlig hårdost och sen lite parmesan) och rör om tills den har smält. Krydda med lite muskot och svartpeppar. Smaka av om det är salt nog.

9

Skär zucchinin på längden i skivor som är cirka 0.5 cm tjocka.

11

Blanda ner ricottan i den avsvalnade spenaten och se till att det blandas väl.

13

Nu ska vi börja bygga på själva lasagnen.

15

Ta fram två ugnsfasta formar, eller en stor och bred ut ett tunt lager med tomatsås i botten.

17

Lägg sen ett lager med zucchini ovanpå.i:9a

19

Sen lägger du ett lager med ricotta/spenat.i:10a

21

Sen ett lager med zucchini igen.i:11a

23

Sen lite ostsås.i:12a

25

Sen fortsätter du så här tills du har slut på alla grejer. Se till att avsluta med ostsås på toppen bara.i:13a

27

Om du vill piffa till det lite extra kan du riva lite extra ost och breda ut överst, så får du en fin yta på lasagnen.i:14a

29

Ställ in i ugnen på 180 grader i ungefär 45 minuter. Håll ett öga på den bara så att den inte får för mycket färg.i:15a

31

Servera sen och njut av en god middag!

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 100 g Lök (gul)
 300 g Spenat (frusen)
 20 g Vitlök
 2 msk Basilika (Torkad)
 200 g Ost (riven)
 1000 g Zucchini
 250 g Ricotta
 0,5 krm Muskot (Malen)
 1 krm Svartpeppar (malen)

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök. Fräs i lite smör/olja. Behåll 1/3 av löken till spenaten.

3

Slå på de krossade tomaterna och tillsätt kalvfond, cayenne, lite svartpeppar och basilika. Låt allt står och puttra ett tag, cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Fräs lök och spenat i en stekpanna tills all vätska är borta. Krydda med lite salt och peppar och ställ pannan åt sidan så den får svalna lite.

7

Koka upp grädde och creme fraiche i en kastrull. Vispa ner den rivna osten (jag hade lite blandat en vanlig hårdost och sen lite parmesan) och rör om tills den har smält. Krydda med lite muskot och svartpeppar. Smaka av om det är salt nog.

9

Skär zucchinin på längden i skivor som är cirka 0.5 cm tjocka.

11

Blanda ner ricottan i den avsvalnade spenaten och se till att det blandas väl.

13

Nu ska vi börja bygga på själva lasagnen.

15

Ta fram två ugnsfasta formar, eller en stor och bred ut ett tunt lager med tomatsås i botten.

17

Lägg sen ett lager med zucchini ovanpå.i:9a

19

Sen lägger du ett lager med ricotta/spenat.i:10a

21

Sen ett lager med zucchini igen.i:11a

23

Sen lite ostsås.i:12a

25

Sen fortsätter du så här tills du har slut på alla grejer. Se till att avsluta med ostsås på toppen bara.i:13a

27

Om du vill piffa till det lite extra kan du riva lite extra ost och breda ut överst, så får du en fin yta på lasagnen.i:14a

29

Ställ in i ugnen på 180 grader i ungefär 45 minuter. Håll ett öga på den bara så att den inte får för mycket färg.i:15a

31

Servera sen och njut av en god middag!

Zucchinilasagne
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida