Zucchinimuffins är helt perfekt att baka om du har mycket zucchini hemma.
Det är även ett smart sätt att få barnen att äta lite grönsaker.
Om du har barn som äter med ögonen så skala zucchinin innan du river den, då kommer den inte synas.
Just den här gången använde jag mig av gul zucchini, men det funkar självklart med grön med, eller varför inte blanda bägge delar.
Jag bjöd familjen på dessa och samtliga var väldigt överraskade över att konsistensen var så pass bra och att det blev riktigt goda muffins.
Fördelen med dessa är att de är nötfria och om man vill göra de mejerifria så byter du bara ut smöret mot 75 g kokosolja istället.
Sätt på ugnen på 180 grader.
Blanda alla ingredienser utom zucchinin och blanda väl. Kör gärna i en matberedare eller med elvisp.
Blanda ner zucchinin i smeten.
Lägg ut 8 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i de.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. De ska ha fått en vacker gyllenbrun yta med.
Ta ut och låt de svalna på galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt på ugnen på 180 grader.
Blanda alla ingredienser utom zucchinin och blanda väl. Kör gärna i en matberedare eller med elvisp.
Blanda ner zucchinin i smeten.
Lägg ut 8 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i de.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. De ska ha fått en vacker gyllenbrun yta med.
Ta ut och låt de svalna på galler.