Zucchinimuffins

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 10 röster - Betygsätt

Zucchinimuffins är helt perfekt att baka om du har mycket zucchini hemma. Det är även ett smart sätt att få barnen att äta lite grönsaker.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Zucchinimuffins - Riktigt goda muffins för dig som äter lchf. Här tillsammans med en riven gul zucchini på en vit bakgrund.
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Zucchinimuffins är helt perfekt att baka om du har mycket zucchini hemma.
Det är även ett smart sätt att få barnen att äta lite grönsaker.
Om du har barn som äter med ögonen så skala zucchinin innan du river den, då kommer den inte synas.
Just den här gången använde jag mig av gul zucchini, men det funkar självklart med grön med, eller varför inte blanda bägge delar.

Jag bjöd familjen på dessa och samtliga var väldigt överraskade över att konsistensen var så pass bra och att det blev riktigt goda muffins.

Fördelen med dessa är att de är nötfria och om man vill göra de mejerifria så byter du bara ut smöret mot 75 g kokosolja istället.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 125 g Riven zucchini
 1,20 deciliter Kokosmjöl
 1 dl Pofiber
 100 g Smält smör
 0,60 dl Sötning
 0,50 tsk BikarbonatEller 1 tsk bakpulver
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Kanel
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 180 grader.

2

Blanda alla ingredienser utom zucchinin och blanda väl. Kör gärna i en matberedare eller med elvisp.

3

Blanda ner zucchinin i smeten.

4

Lägg ut 8 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i de.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. De ska ha fått en vacker gyllenbrun yta med.

6

Ta ut och låt de svalna på galler.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 125 g Riven zucchini
 1,20 deciliter Kokosmjöl
 1 dl Pofiber
 100 g Smält smör
 0,60 dl Sötning
 0,50 tsk BikarbonatEller 1 tsk bakpulver
 1 krm Vaniljpulver
 2 tsk Kanel
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 180 grader.

2

Blanda alla ingredienser utom zucchinin och blanda väl. Kör gärna i en matberedare eller med elvisp.

3

Blanda ner zucchinin i smeten.

4

Lägg ut 8 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i de.

5

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. De ska ha fått en vacker gyllenbrun yta med.

6

Ta ut och låt de svalna på galler.

Zucchinimuffins
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida