Zucchinimuffins
Zucchinimuffins är helt perfekt att baka om du har mycket
zucchini hemma.
Det är även ett smart sätt att få barnen att äta lite
grönsaker.
Om du har barn som äter med ögonen så skala zucchinin innan du
river den, då kommer den inte synas.
Just den här gången använde jag mig av gul zucchini, men det funkar självklart med grön
med, eller varför inte blanda bägge delar.
Jag bjöd familjen på dessa och samtliga var väldigt överraskade över att konsistensen var så pass bra och att det blev riktigt goda muffins.
Fördelen med dessa är att de är nötfria och om man vill göra de mejerifria så byter du bara ut smöret mot 75 g kokosolja istället.
Ingredienser
- 6 Ägg (medium)
- 125 g Riven zucchini
- 1,2 dl Kokosmjöl
- 1 dl Pofiber
- 100 g Smält smör
- 0,6 dl Sötning
- 0,5 tsk Bikarbonat
- 1 krm Vaniljpulver
- 2 tsk Kanel
- 2 tsk Malen kardemumma
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Blanda alla ingredienser utom zucchinin och blanda väl. Kör gärna i en matberedare eller med elvisp.
- Blanda ner zucchinin i smeten.
- Lägg ut 8 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i de.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 25 minuter. De ska ha fått en vacker gyllenbrun yta med.
- Ta ut och låt de svalna på galler.