Det här är ett recept på hemmagjorda nachos som funkar för dig som äter LCHF. Väldigt goda, men de kräver lite tid. Zucchininachos funkar kanon att doppa i guacamole t ex eller att ha till tacos om man vill ha något gott att tugga på då.
En annan riktigt god röra som du kan doppa i, det är en god Baba Ganoush
Pressa ur så mycket vatten du bara kan ur zucchinin.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper på. Försök att göra det så tunt som möjligt utan att det är för stora hål mellan. Lite småhål kan det vara för osten kommer att smälta sen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills osten har smält.
Ta ut plåten och låt osten svalna.
Skär eller klipp trekanter eller den form du vill ha dem i. Placera ut på plåten igen och ställ in i ugnen igen på 250 grader i cirka 3-5 minuter. Ju mer färg de får desto hårdare kommer de att bli.
Ta ut dem när de har fått den färg som du tycker är bra och låt dem svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Pressa ur så mycket vatten du bara kan ur zucchinin.
Blanda ihop samtliga ingredienser i en bunke.
Bred ut det på en plåt med bakplåtspapper på. Försök att göra det så tunt som möjligt utan att det är för stora hål mellan. Lite småhål kan det vara för osten kommer att smälta sen.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter tills osten har smält.
Ta ut plåten och låt osten svalna.
Skär eller klipp trekanter eller den form du vill ha dem i. Placera ut på plåten igen och ställ in i ugnen igen på 250 grader i cirka 3-5 minuter. Ju mer färg de får desto hårdare kommer de att bli.
Ta ut dem när de har fått den färg som du tycker är bra och låt dem svalna.
Mpna says:
Hur gör jag med zucchini, river eller?