Godaste pizzan som görs på riven zucchini och ost. Det blir så himla gott och har ingen smak av zucchini.
Toppa med önskade saker, som t ex skinka, svamp, oliver, köttfärs, ruccola eller vad du nu är sugen på.
Följ gärna min instagram @lagatochklart där jag delar med mig av lchf recept och tips.
Sätt ugnen på 220 gr över/undervärme
Riv zucchini på den grova sidan av järnet. Lägg rivet på en ren kökshandduk och vrid ut vätskan så mycket det går: ( Vrider du för lite blir pizzan vattnig)
Blanda övriga ingredienser till botten i en bunke.
Lägg smeten på en bakpappersklädd plåt och forma en pizza med hjälp av ett bakplåtspapper. Förgrädda pizzan i cirka 15 min tills botten har fått fin färg
Fördela valfri toppingen över pizzan och ställ in i ugnen ytterligare 10-15 min.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 gr över/undervärme
Riv zucchini på den grova sidan av järnet. Lägg rivet på en ren kökshandduk och vrid ut vätskan så mycket det går: ( Vrider du för lite blir pizzan vattnig)
Blanda övriga ingredienser till botten i en bunke.
Lägg smeten på en bakpappersklädd plåt och forma en pizza med hjälp av ett bakplåtspapper. Förgrädda pizzan i cirka 15 min tills botten har fått fin färg
Fördela valfri toppingen över pizzan och ställ in i ugnen ytterligare 10-15 min.
IngMarie Bolin says:
🙏♥️Varmt tack!
Arg snubbe says:
DET ÄR INTE PIZZA OM DET ÄR ZUCCHINI PÅ BOTTEN!