Zucchiniraggmunkar

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 17 röster - Betygsätt

Klassisk husmanskost är bland det bästa som finns tycker jag och raggmunkar med stekt fläsk, det är verkligen husmanskost. Dock så innehåller vanliga raggmunkar potatis,…

Läs mer 15 kommentarer Skriv ut
Zucchiniraggmunkar
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Klassisk husmanskost är bland det bästa som finns tycker jag och raggmunkar med stekt fläsk, det är verkligen husmanskost.

Dock så innehåller vanliga raggmunkar potatis, men här har du ett LCHF-recept på zucchiniraggmunkar som funkar minst lika bra.

Servera med stekt fläsk/bacon och lite rårörda lingon eller en lättsötad lingonsylt.

Det här receptet ger cirka 8-10 raggmunkar beroende på storlek.

Recept och bild: Matgiken

Kategori

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1,5 dl Grädde 40%
 1 dl Vatten
 0,5 tsk Salt
 350 g Zucchini

 

Gör så här:

1

Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.

2

Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.

3

Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.

4

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.

5

Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 17

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,5 dl Grädde 40%
 1 dl Vatten
 0,5 tsk Salt
 350 g Zucchini

Instruktioner

1

Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.

2

Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.

3

Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.

4

Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.

5

Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.

Zucchiniraggmunkar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/