Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Zucchiniraggmunkar

4,10 av 10 röster
Zucchiniraggmunkar

Klassisk husmanskost är bland det bästa som finns tycker jag och raggmunkar med stekt fläsk, det är verkligen husmanskost.

Dock så innehåller vanliga raggmunkar potatis, men här har du ett LCHF-recept på zucchiniraggmunkar som funkar minst lika bra.

Servera med stekt fläsk/bacon och lite rårörda lingon eller en lättsötad lingonsylt.

Det här receptet ger cirka 8-10 raggmunkar beroende på storlek.

Recept och bild: Matgiken

Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser förutom zucchinin. Låt stå och svälla under tiden du gör nästa steg.
  • Skala zucchinin och dela den på mitten. Ta en sked och gröp ur kärnorna. Riv sedan den grovt.
  • Krama ur så mycket vätska du kan ur zucchinin och blanda sedan ner den i smeten.
  • Stek i rikligt med smör på medelhög värme, använd cirka 0,5 dl smet per raggmunk. Tänk på att de behöver få lite tid i stekpannan så att zucchinin blir genomstekt.
  • Förvara gärna de du stekt i ugnen på 100 grader så håller de sig varma under tiden du steker resten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,10 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg