Denna otroligt fräscha och goda zucchinisoppa med basilika och citron, som dessutom är vegetarisk och mejerifri, den är magiskt god!
Zucchinin funkar perfekt som bas i soppan och sen får du fräschheten av citronen och basilikan som gifter sig så bra med smaken av olivolja.
Den funkar även riktigt bra att äta kall som en enkel förrätt på sommaren om man vill det.
Zucchinisoppan passar dig som äter lchf, keto eller paleo.
Skulle du känna att det inte är tillräckligt mättande med bara en soppa, så får man alltid äta pannkaka till efterrätt när det serveras soppa. 🙂
Skär ner zucchinin i bitar. Det funkar med rätt stora bitar, typ 3x3 cm.
Hacka löken och vitlöken.
Slå på vinet och låt puttra i någon minut så alkoholen förångas.
Tillsätt vatten, örtsalt, cayennepeppar och lite svartpeppar.
Låt allt koka upp och låt sedan stå och sjuda tills det att zucchinin är mjuk. Cirka 20-30 minuter beroende på storlek på bitarna.
Tillsätt olivoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar soppan.
Pressa i citron och lägg i färsk basilika.
Mixa ihop så att basilikan fördelas i soppan. Det gör inget om det är lite småbitar.
Häll upp i tallrikar eller skålar och riv lite parmesanost och ringla lite olivolja över. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär ner zucchinin i bitar. Det funkar med rätt stora bitar, typ 3x3 cm.
Hacka löken och vitlöken.
Slå på vinet och låt puttra i någon minut så alkoholen förångas.
Tillsätt vatten, örtsalt, cayennepeppar och lite svartpeppar.
Låt allt koka upp och låt sedan stå och sjuda tills det att zucchinin är mjuk. Cirka 20-30 minuter beroende på storlek på bitarna.
Tillsätt olivoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar soppan.
Pressa i citron och lägg i färsk basilika.
Mixa ihop så att basilikan fördelas i soppan. Det gör inget om det är lite småbitar.
Häll upp i tallrikar eller skålar och riv lite parmesanost och ringla lite olivolja över. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.