Zucchinisoppa med basilika och citron

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Denna otroligt fräscha och goda zucchinisoppa med basilika och citron, som dessutom är vegetarisk och mejerifri, den är magiskt god! Zucchinin funkar perfekt som bas…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Zucchinisoppa med basilika och citron
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Denna otroligt fräscha och goda zucchinisoppa med basilika och citron, som dessutom är vegetarisk och mejerifri, den är magiskt god!
Zucchinin funkar perfekt som bas i soppan och sen får du fräschheten av citronen och basilikan som gifter sig så bra med smaken av olivolja.

Den funkar även riktigt bra att äta kall som en enkel förrätt på sommaren om man vill det.

Zucchinisoppan passar dig som äter lchf, keto eller paleo.

Skulle du känna att det inte är tillräckligt mättande med bara en soppa, så får man alltid äta pannkaka till efterrätt när det serveras soppa. 🙂

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 1200 g Zucchini
 200 g LökGul eller schalottenlök.
 2 deciliter Torrt vitt vin
 1 l Vatten
 1,50 msk Örtsalt
 2 deciliter Olivolja
 0,50 dl Pressad citron
 1 Kruka färsk basilika
 Nymalen svartpeppar
 Lite olivolja till stekning

 

Gör så här:

1

Skär ner zucchinin i bitar. Det funkar med rätt stora bitar, typ 3x3 cm.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Fräs zucchini, lök och vitlök i lite olivolja.

4

Slå på vinet och låt puttra i någon minut så alkoholen förångas.

5

Tillsätt vatten, örtsalt, cayennepeppar och lite svartpeppar.
Låt allt koka upp och låt sedan stå och sjuda tills det att zucchinin är mjuk. Cirka 20-30 minuter beroende på storlek på bitarna.

6

Mixa soppan med stavmixer eller i en blender.

7

Tillsätt olivoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar soppan.

8

Pressa i citron och lägg i färsk basilika.

9

Mixa ihop så att basilikan fördelas i soppan. Det gör inget om det är lite småbitar.

10

Smaka av med salt och peppar.

11

Häll upp i tallrikar eller skålar och riv lite parmesanost och ringla lite olivolja över. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

Zucchinisoppa med basilika och citron

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1200 g Zucchini
 200 g LökGul eller schalottenlök.
 2 deciliter Torrt vitt vin
 1 l Vatten
 1,50 msk Örtsalt
 2 deciliter Olivolja
 0,50 dl Pressad citron
 1 Kruka färsk basilika
 Nymalen svartpeppar
 Lite olivolja till stekning

Instruktioner

1

Skär ner zucchinin i bitar. Det funkar med rätt stora bitar, typ 3x3 cm.

2

Hacka löken och vitlöken.

3

Fräs zucchini, lök och vitlök i lite olivolja.

4

Slå på vinet och låt puttra i någon minut så alkoholen förångas.

5

Tillsätt vatten, örtsalt, cayennepeppar och lite svartpeppar.
Låt allt koka upp och låt sedan stå och sjuda tills det att zucchinin är mjuk. Cirka 20-30 minuter beroende på storlek på bitarna.

6

Mixa soppan med stavmixer eller i en blender.

7

Tillsätt olivoljan i en fin stråle samtidigt som du mixar soppan.

8

Pressa i citron och lägg i färsk basilika.

9

Mixa ihop så att basilikan fördelas i soppan. Det gör inget om det är lite småbitar.

10

Smaka av med salt och peppar.

11

Häll upp i tallrikar eller skålar och riv lite parmesanost och ringla lite olivolja över. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

Zucchinisoppa med basilika och citron

Zucchinisoppa med basilika och citron
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida