Hoppa till innehåll
Open navigation

Zucchinisoppa med smak av curry

5 av 10 röster
Sparat av: st
Zucchinisoppa med smak av curry

Ok, det är full zucchinibonanza hos oss, men det är ju för att vi skördar mycket zucchini just nu.
Det har varit bakverk av olika slag på sistone, men nu ville jag göra något mer matigt, så kom då på att man kan göra en zucchinisoppa av det hela.
För att barnen som älskar kyckling i currysås skulle uppskatta det, så fick det bli med en touche av curry i soppan, vilket gjorde soppan helt magisk.

Detta åt vi med nybakt fröknäcke med god ost till.

När det gäller zucchinin så använde jag mig av både grön och gul, det i sig är inte så viktigt, för man mixar soppan i slutet ändå. Men, det ger ju en viss färgnyans i soppan, så vill du ha en mer grön nyans, kör på enbart grön zucchini och vill du ha en mer gul nyans så kör på gul.
Oavsett vad kommer den här zucchinisoppan smaka fantastiskt gott.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök grovt.
  • Skär zucchinin i bitar, cirka 3×3 cm.
  • Fräs grönsakerna i lite olivolja i en kastrull. De ska bli lite mjuka.
  • Tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med någon minut.
  • Tillsätt vatten, grädde, grönsaksfond och lite peppar. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 10-15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  • Ta kastrullen åt sidan och mixa soppan slät. Tillsätt örtsalt och smör och mixa lite till.
  • Värm upp soppan och servera den direkt. Den som vill ha lite mer currysmak kan strö lite curry uppe på och sen lite olivolja.
  • Smaklig spis!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg