När det väl är dags för tacos hemma, då är dessa zucchinitortillas helt perfekta att göra. De är lätta att göra och väldigt goda.
Man kan välja att göra de stora, eller så gör man som mjuka tacos istället om man tänker sig storlek.
Det här receptet ger fyra mindre eller två stora zucchinitortillas.
Jag använde mig av en helt vanlig Goudaost som jag rev, men jag tror att den bästa osten egentligen att använda är en färdigriven mozzarellaost då den är väldigt smaklös, men det är lite av en smaksak med.
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin.
Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.
Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.
Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.
Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin.
Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.
Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.
Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.
Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.
Berit Rolandsdotter says:
Vad kan jag ta om jag inte har xantangummi?
Var får jag tag på det? 😁
LCHF-arkivet says:
OM du kikar på ingredienslistan, så ser du att jag har länkat dit där jag brukar handla.
Monika Wallenius says:
Sååååå himla goda!
Och håller ihop huuuur bra som helst!
Kommer att bli ett stående inslag på tacofredagar!
Millan says:
Så fantastiskt goda!!!
Men ska vikten på riven zucchini vara före eller efter att man kramat ur vätskan?