Zucchinitortillas

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 15 röster - Betygsätt

När det väl är dags för tacos hemma, då är dessa zucchinitortillas helt perfekta att göra. De är lätta att göra och väldigt goda. Man…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Zucchinitortillas
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

När det väl är dags för tacos hemma, då är dessa zucchinitortillas helt perfekta att göra. De är lätta att göra och väldigt goda.
Man kan välja att göra de stora, eller så gör man som mjuka tacos istället om man tänker sig storlek.

Det här receptet ger fyra mindre eller två stora zucchinitortillas.

Jag använde mig av en helt vanlig Goudaost som jag rev, men jag tror att den bästa osten egentligen att använda är en färdigriven mozzarellaost då den är väldigt smaklös, men det är lite av en smaksak med.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 225 g Riven zucchini
 1 Ägg
 0,60 dl Mandelmjöl
 0,60 dl Riven ost
 1 krm Xantangummi
 0,25 tsk Vitlökspulver
 0,25 tsk Lökpulver
 1 tsk Salt

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 190 grader.

2

Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin.
Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.

3

Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.

4

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

5

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.

6

Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.

Zucchinitortillas

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.

8

Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.

Zucchinitortillas

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 225 g Riven zucchini
 1 Ägg
 0,60 dl Mandelmjöl
 0,60 dl Riven ost
 1 krm Xantangummi
 0,25 tsk Vitlökspulver
 0,25 tsk Lökpulver
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 190 grader.

2

Blanda ihop saltet med den rivna zucchinin.
Låt den stå och dra i cirka 10 minuter.

3

Vrid ur så mycket vätska ur zucchinin du bara kan. Använd gärna en ren handduk som du vrider ur vattnet med.

4

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.

5

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut fyra lika stora högar.

6

Platta till högarna så du får en rund och platt tortilla. De ska bli rätt tunna.

Zucchinitortillas

7

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. De ska få en gyllene färg på kanterna.

8

Ta ut och låt svalna helt innan du tar bort de från bakplåtspappret.

Zucchinitortillas

Zucchinitortillas
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida